Geri Dön
'Sarı peruk takmak' ne kadar radikal bir değişim?

'Sarı peruk takmak' ne kadar radikal bir değişim?

Belçim Bilgin, bir dergi çekimi için imaj değişikliğine gitmiş. Yıllardır koyu renk saçlarla gördüğümüz Bilgin'in imaj değişimindeki en -ve belki de tek- malzemenin sarı peruk olması ise bir hayli klişe gelmiyor mu size de?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Akla gelen ilk şey!

Belçim Bilgin, bir dergi çekimi için objektif karşısına sarı perukla çıkmış. Kimileri peruk olduğunu anlamadı, kimileri ise oyuncuyu, Sıla'ya benzetti. Belçim Bilgin gibi yıllardır aynı imaja sahip ünlülerin, fotoğraf çekimi için bile olsa 'radikal değişiklik' adı altında sürekli aynı seçimi yapması bence oldukça klişe. İmaj değiştirmek, herkesi şaşırtmak isteyenlerin aklına gelen ilk şey sarışın olmak!

Herkesin seçimi aynı

Sonra ortalık 'sahte sarışın'lardan geçilmiyor... Saçını boyatmayan, esmer kalmaya devam edenler azınlıkta adeta. Sıkıntı, herkesin hem kafa yapısı hem de fiziksel olarak birbirine benzemesi... İnternet ve akıllı telefon bağımlılıklarımız sayesinde minnoş robotlara dönüştük. Hâlâ insani duygularımız az biraz var ama adım adım robotlaşıyoruz aslında.

'Sarı peruk'la fark yaratmak... Peki!

E bir de fiziksel değişimden anladığımız şeyin aynılığı gibi örnekler yaşanınca, ne kadar kopyacı olduğumuz ortaya çıkıyor mesela. Radikal bir değişiklik, çarpıcı bir görsellik mi hedefleniyor? Tek anladığımız şey sarışın olmak olmamalı. Binlerce dansöz, pek çok renk var. Kırmızı, turuncu, mavi, gri, beyaz, şekilli mekilli... Binlerce alternatif var. 'Sarı peruk'la fark yaratmak sizce de beyhude bir girişim değil mi?

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler