Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Uyarlama dizi kanalı

.

Milliyet Haber

Bu konuda uzman bir kanal FOX... Yine bu konunun uzmanı iki yapım şirketiyle çalışıyor diyebiliriz. ‘Kadın’ var bir kere. Sonra ‘This Is Us’ yerli hali ‘Bir Aile Hikayesi’ mevcut. Ve son olarak ‘Mucize Doktor’ geldi. Bu bir yöntem tabii ki. ‘Riskleri yok mu? Her ‘uyarlama’ karşılığını alır mı? Bizim senaryomuz, senaristimiz ve hikayemiz yok mu?’ gibi sorular peş peşe gelebilir. Şimdiden ‘Mucize Doktor’ için otizm konusunda farkındalık yarattığını söylemek, sürpriz olmaz. Dizinin ‘tıbbi’ kısmında epey bir eleştiri var. ‘Doktorlu’ dizilerimizin handikabı... Med Yapım ve MF ‘uyarlamalara’ devam ediyor. Çok da iyi örneklerini verdiklerini söylemek yanlış olmaz sanırım. ‘Mucize Doktor’ izlediğim ilk bölüm itibarıyla şimdiden bu ‘iyi iş yapan uyarlama dizi’ ekibine katıldı diyebilirim.

Otizmli rolünü iyi oynadı mı?

Ben ‘orijinalini bilmem izlediğime bakarım’ takımındanım. İzleyip, bir de yerlisiyle karşılaştıranların tepkilerine de saygılıyım. En çarpıcı örneği benim için ‘Umutsuz Ev Kadınları’dır. Orijinaline rakip olmuştur icabında... Neyse gelelim bizim ‘Mucize Doktor’umuza. Yaşı olmayan oyuncu olarak sektörümüzde yer alır Taner Ölmez... Kimi ‘Orijinal dizideki kardeşimize benzemiyor’ demiş. Yahu bırak ötekini, bizimkine bak. Bizimki nasıl? Ekşi Sözlük’ ten bir kardeşimiz durumu özetleyen bir ayrıntı vermiş; ‘Üç sene otizmli bir arkadaşla aynı odayı paylaştım. Benimle beraber olan arkadaşın hal ve hareketlerini bire bir, rolü oynayanda gördüm’... Bir de tabii bu hastalık konusunda farkındalık yaratılım diye senaryo yazılmamıştır. ‘Değişik ne yapalım ilgi uyandırsın’ ön plandadır. Arkasından ‘toplumsal yarar’ gelir diye düşünüyorum, belirteyim. Asıl işin aşk meşk tarafı var ki sormayın! Ferman (Onur Tuna) eritiyor ortalığı. Nazlı (Sinem Ünsal) platonik takılıyor, hastane sahibi Beliz (Hazal Türesan) ise resmi sevgilisi süper cerrah. Bir üvey anne var, her üvey anne gibi hırslı ve içten pazarlıklı Kıvılcım (Özge Özder)... Bir de karakter tahlilinde ‘flörtöz hemşire’ olarak belirtilmiş Açelya (Hayal Köseoğlu) var. Yani otizm bir yana, sen entrikaya da bak diyor dizi...

Yazarın Diğer Yazıları

  1. 'Şarkı yazmak benim ağlama duvarım'
  2. Ekran kendisiyle yüzleşiyor
  3. HANGİ FİLMLERE RAĞBET VAR
  4. NE DEDİYSEK...
  5. Yılbaşı gecesi notları
  6. Yeni albümler geliyor
  7. Yılbaşı ekranı
  8. Erken finaller; uyarlamalar tutmadı
  9. PARAYI VER BUZLU İZLE
  10. İYİ İŞ AMA YA SANSÜR

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.