SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Arkeologlara tarihi eser tutuklaması

Arkeolojik kazılarda buldukları bazı eserleri envantere işletmeyip evlerine götüren arkeolog ile eşi tutuklandı

|

Muğla’da, evlerinde 650 parça tarihi eser ele geçirilen arkeolog Tenzile Uysal Benter ile Alman eşi Mathias Benter tutuklandı.
Bir ihbarı değerlendiren polis, önceki gün Milas Müzesi’nde görevli arkeolog Tenzile Uysal Benter ile eşi Mathias Benter’in Hayıtlı Mahallesi’ndeki evine baskın düzenlemişti. Operasyonda çeşitli dönemlere ait 650 parça tarihi eser ele geçirildi. Arkeolog ve eşi, bunun üzerine gözaltına alındı.

650 parça tarihi eser müzeye verildi
Milas Müzesi’nce yürütülen arkeolojik kazılarda, buldukları bazı eserleri envantere işletmeyip kendi koleksiyonları için alıp evlerine götürdükleri iddia edilen Tenzile Uysal Benter ile Mathias Benter, İlçe Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği’nde yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan çift, tutuklandı.
Evlerinde bulunan tarihi eseler ise polisin incelemesinin ardından Milas Müzesi’ne teslim edildi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.