SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

YAŞAM HABERLERİ

Akıllara durgunluk veren sistem! 500 binden fazla külçe altını 4 tane çubuk koruyor

Dışarıdan sıradan bir bina olarak görünüyor ancak bünyesinde 30'dan fazla ülkenin 507 bin külçe altınını barındırıyor. ABD’nin en aktif ve en etkili kurumu olan New York Federal Rezerv Bankası, dünyanın en iyi korunaklı binalarından biri olma özelliğini taşıyor. Peki kasada bulunan 6 bin 331 metrik ton altın nasıl korunuyor? İşte bankanın akıllara durgunluk veren güvenlik önlemleri.

Çanakkale’deki 4.9’luk depremin şifreleri! 3 bin 324 yıl önce destanlara konu oldu

Çanakkale'de yaşanan 4.9 büyüklüğündeki deprem, pek çok kişi için cevabı endişe verici olabilecek soruları doğurdu. Bu sorulardan en yaygını ise şu: "Bölgede büyük bir deprem olur mu?" Sorunun cevabının 3 bin 324 yıl önce yazılan destanda olması ise hayret verici. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İlyada Destanı'nda Troya'nın yıkımına neden olduğu kaydedilen depremi ve sismik aktiviteyi Milliyet.com.tr'ye anlattı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.