Geri Dön
Cedi Osman'ı NBA All-Star Dünya Karması'nda izlemek uykusuzluğa değer

Cedi Osman'ı NBA All-Star Dünya Karması'nda izlemek uykusuzluğa değer

NBA'deki temsilcilerimizden Cedi Osman, LeBron James'in takımdan ayrılmasından sonra gelişimine hızla devam ediyor. King James'in takımda olduğu dönemde onunla iyi ilişkiler kuran ve deyim yerindeyse LeBron'un gözüne giren Cedi, artık LeBron olmadan da manşetleri süslüyor. Yaklaşan NBA All-Star ABD Karması-Dünya Karması maçında Yükselen Yıldızlar Dünya Karması'na seçilen Cedi, son 4 maçta harika oynadı ve iki kez kariyer rekoru kırdı. Bakalım Cleveland Cavaliers'ın ya da başka bir takımın Avrupalı yıldızlarından biri olacak mı?

Turcel Orman
Turcel Orman

All-Star motivasyonu

All-Star takımlarının oylamalarının yaklaştığı dönemin, Cedi'nin performansının tavan yaptığı döneme denk gelmesi güzel oldu. Cedi son 4 maçta önce 25 sayıyla kariyer rekoru kırdı, ardından 29 sayıyla kariyer rekorunu bir kez daha kırdı ve sonraki iki maçta sırasıyla 17 sayı ve 26 sayıyla oynadı.

Dünya Karması'na seçilme ihtimali Cedi'ye ekstra motivasyon vermiş olmalı. Cavs'in yetersiz kadrosu, bitmeyen sakatlıkları ve özellikle Collin Sexton'ın saç baş yoldurtan performansı arasında elmas gibi parlayan Cedi'nin bu çıkışının bireysel olarak karşılığını alacak olması çok güzel. Çünkü Cavaliers şu haliyle takım olarak başarıya ulaşacak gibi durmuyor.

En azından kötü takımı sırtlamaya çalışan genç, yetenekli ve azimli çocuk bizden biri ve kaosu fırsata çevirmek tam olarak bu. Cedi'nin muhteşem bir takımda yedek olarak oturmasındansa umutsuz vaka Cavs'ta parlayarak piyasa yapması çok daha iyi.

All-Star'ı izlemek için bir sebep

Malum, All-Star etkinlikleri ABD saatine göre yapılıyor ve bizde saat sabaha karşı 3-4 oluyor. Ertesi gün okulu, işi olanlar için adeta bir sınav olan bu duruma alıştık. Yıllardır azmedip yarım gözle etkinlikleri takip ediyor, köşeden havlu sallanan heyecanlı anlarda aniden gözlerimizi açıyoruz ve sonrasında tekrar yarı uyur vaziyete geçiyoruz.

Bu sene ise uzun zamandır tatmadığımız bir duyguyu tadacağız ve All-Star'da bizden birini izleyeceğiz. Daha önce Mehmet Okur NBA All-Star etkinliğinin en çok beklenen ayağı olan Doğu-Batı maçında Batı Karması'na seçilmiş ve Türk basketbolunda bir ilki başarmıştı. Hidayet Türkoğlu ise 2002 yılında All-Star Çaylaklar takımına seçilmişti. Cedi'nin de bu organizasyonun bir yerinde yer alacak olması müthiş. Cedi'nin bu maçta yer alacak olması biz sabah kuşlarına ekstra bir dayanma gücü verecek. Maç Türkiye tarihiyle 16 Şubat Cumartesi, sabaha karşı saat 05:00'te oynanacak. ABD karması ve Avrupa karmasının kadroları şöyle:

Doncic, Ayton, Bogdanovic ve Cedi

Dünya Karması'nda en dikkat çeken isim elbette 2017 yılında Slovenya'yla Avrupa şampiyonu olan ve sakatlığı sebebiyle gözyaşları içerisinde omuzlarda taşınan Luka Doncic. Doncic, Nowitzki'nin efsane olduğu Dallas Mavericks'taki performansıyla bu sene NBA'e damga vuruyor. Son saniye üçlükleri, bloklar, maç kazandıran hareketler... Her şey onda. Belki de yeni Nowitzki o.

Bir diğer dikkat çeken isim ise insanüstü fiziğiyle Deandre Ayton. Kendisi Bahamalar doğumlu ve Phoenix Suns'ta harikalar yaratıyor.

Bogdan Bogdanovic'i ise Fenerbahçe'den zaten tanıyoruz. Cedi'yi izlemek için gece boyu televizyon başında olacak herkes için tanıdık bir yüz Bogdanovic. Etkinliği iple çekiyoruz.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler