Geri Dön
Çocuk susar, sen susma: Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği

Çocuk susar, sen susma: Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği

‘Çocuk Susar Sen Susma' sloganıyla yola çıkan dernek; çocuk istismarının önlenmesi amacıyla eğitim, toplumsal bilinçlenme ve farkındalık projeleri üzerinde çalışmayı amaç edindi. Dernek 2017 yılında, bir okulda istismar olayını ortaya çıkaran Saadet Öğretmen tarafından kuruldu.

İrem Funda Çakmak
İrem Funda Çakmak

Sinema ve dizi oyuncusu Engin Akyürek’in Latin Amerikalı hayranları UCİM’e (Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) bağış yaptı. Hayranları tarafından yapılan bağışa Engin Akyürek de katılarak, çocuk istismarına karşı kurulan derneğe 100 bin TL yardımda bulundu. Ünlü oyuncuyu bu duyarlı davranışından dolayı kutluyoruz.

Haberin Devamı

Engin Akyürek bu bağışıyla, UCİM derneğinin adının duyulmasına da katkı sağlamış oldu. Belki çoğu insan benim gibi bu haber sayesinde dernek hakkında bilgi sahibi oldu.

‘Çocuk Susar Sen Susma' sloganıyla yola çıkan dernek; çocuk istismarının önlenmesi amacıyla eğitim, toplumsal bilinçlenme ve farkındalık projeleri üzerinde çalışmayı amaç edindi. Dernek 2017 yılında İzmir’in Menderes ilçesindeki bir okulda, yaşları 6-11 arasında değişen 6 kız öğrenciye cinsel istismar olayını ortaya çıkaran Saadet Öğretmen tarafından Mersin’de kuruldu.

Çocuk susar, sen susma: Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği

Dernek çocuk istismarı ve ihmali konusunda disiplinlerarası kongre, konferans, seminer ve eğitim çalışmaları düzenlemek ile birlikte, istismara maruz kalmış çocukların şikayet, takip ve hukuki her türlü iş ve işlemlerine destek oluyor. Maalesef derneğe Türkiye’nin her yerinden sayısız başvuru yapılıyor. Neyse ki gönüllü olarak yardım eden çok sayıda doktor, hukukçu, öğretmen, psikiyatr ve psikolog gibi uzman yardımseverler var.

Haberin Devamı

UCİM'in amacı, mağdur çocukların hayatlarına dokunabilmek aslında. Anne babalara, haklı davalarında yalnız olmadıklarını hissettirmek... Hukuki işlemlerini takip ederken, çocuklara sadece çocuk olduklarını hatırlatacak ortamlar yaratmak, küçücük kalplerine ışık, yüzlerine gülücük olmak...

Konu sadece maddi değil yani.

Siz de derneğe üye olarak hukuk, eğitim, rehabilitasyon, basın çalışmaları, sosyal medya, görsel medya alanlarında çalışarak destek olabilirsiniz. Ya da sadece eylem ve organizasyonlara katılabilirsiniz.

Çocuk susar ama biz susmayacağız.

Benzer İçerikler