Geri Dön
Fenerbahçe taraftarı Robin van Persie'yi affeder mi?

Fenerbahçe taraftarı Robin van Persie'yi affeder mi?

Robin van Persie, Fenerbahçe kariyeri boyunca sarı-lacivertli taraftar başta olmak üzere tüm Türk futbolseverleri çıldırttı. Bitmeyen sakatlıkları, disiplinsiz tavırları, gitmemek için ayak diremeleri derken Fenerbahçelilerin nefretini kazanarak buradan ayrıldı... Şimdiyse, kariyerindeki son maçından önce oynadığı tüm takımların rengini içeren bir forma giydi. Aralarında Fenerbahçe de var.

Tosun Paşa
Tosun Paşa

"Yarın hatrımı sorsan ne olur..."

Robin van Persie için Fenerbahçe söylentileri çıktığında heyecanlanmayan Fenerbahçeli yoktur. Rakip takım taraftarları bile en başlarda "gelmez" diye dalga geçti, gelince de bir hayli tedirgin oldu. O derece büyük bir transferden bahsediyoruz.

Dolayısıyla Fenerbahçelilerin heyecanlanması, heveslenmesi kadar doğal bir şey yoktu. Çocuğuyla çıktığı imza töreninde karşılıklı paslaşmaları bile binlerce Fenerbahçe taraftarı tarafından izlendi ve bir rüya gerçek oldu.

Ancak van Persie nereye geldiğinin pek de farkında değil gibiydi. Gamsız halleri, disiplinden ve ciddiyetten uzak tavırları... Galiba futbol anlamında Türkiye'yi biraz hafife almıştı. 'Uçan Hollandalı', Fenerbahçe taraftarının hevesini o gün öyle bir kırdı ki, bugün son maçında sarı-lacivert giymesinin, Fenerbahçe'nin hatrını sormasının pek de bir anlamı yok.

İş işten geçmişti

"Van Persie, Türkiye'deki futbolu hafife aldı ve buraya 'yatmaya' geldi" dersek fazla olmaz herhalde. Zaten Manchester United'tan çok da sağlam ve dinç gelmemişti. Sakatlığını atlatması için sıkı çalışması gerekirken iyice koyverdi. Taraftardan ve kulüpten tepki görmeye başlayınca geri dönmeye çabaladı ama vücudu o kadar saldıktan sonra, onun yaşında biri için toparlamak mümkün olmadı. Hele Süper Lig gibi sert bir ligde...

Yine de geldiği ilk sezon 16 golü var. Türkiye'de geçirdiği süre boyunca çoğu sonradan girmek üzere toplamda 87 maça çıkıp 36 gol atmış. Kağıt üzerinde fena değil gibi görünse de, yaşattığı hayal kırıklığı bile başlıbaşına kötü hatırlanmasına sebep olacak. Karşılığını vermeden kazandığı milyonlar da cabası...

Benzer İçerikler