Geri Dön
Ferrari F1 pilotu Charles Leclerc kimdir? Charles Leclerc nereli?

Ferrari F1 pilotu Charles Leclerc kimdir? Charles Leclerc nereli?

Ferrari'nin yeni Formula 1 pilotu Charles Leclerc kimdir merak edilmeye başlandı. Finlandiyalı Kimi Raikkonen'nin yerine getirilen Charles Leclerc nereli? Genç F1 pilotu Charles Leclerc kariyeri ve başarıları neler?

Turcel Orman
Turcel Orman

16 Ekim 1997 doğumlu Monakolu Formula 1 pilotu Charles Leclerc, 21 yaşında Ferrari pilotu olmayı başardı. Ferrari'den önce Haas F1 takımı ve Scuderia Ferrari için geliştirme sürücüsü olarak çalışan Leclerc, ilk kez 2018 yılında Alfa Romeo Sauber için Formula 1'de yarıştı. Sauber için yarıştığı 2018 yılında çok başarılı bir performans sergileyen genç pilot, 2019 yılından itibaren Sebastian Vettel ile beraber Ferrari için yarışacak.

Haberin Devamı

Charles Leclerc kimdir? Charles Leclerc kariyeri

Çocukluğundan itibaren alt kategorilerde otomobil yarışlarına katılan Charles Leclerc, Ferrari F1 pilotu olmadan önce 2005, 2006 ve 2008 yıllarında Fransa'da karting yarışı olan PACA'da şampiyonluklar yaşadı. 8 yaşında başladığı karting kariyerini 2013 yılına kadar sürdürdü.

  • 2009 yılında En Genç Fransız Şampiyon olarak Cadet adlı karting yarışını kazandı.
  • 2010 yılında Monako Karting Kupası KF3 adlı organizasyonu kazanan en genç pilot
  • 2011 yılında CIK-FIA (Dünya Karting Şampiyonası) KF3'te şampiyon olan en genç pilot, CIK-FIA akademi şampiyonu ve ERDF Masters Kart adlı Go-kart turnuvasının şampiyonu
  • 2012 yılında 18 yaş altı CIK-FIA dünya şampiyonu, CIK-FIA KF2 Avrupa şampiyonu ve WSK KF2'nin en genç şampiyonu
  • 2014 yılında Formula Renault ALPS turnuvasında şampiyonun yardımcısı ve en iyi çaylak
  • 2015 yılında FIA Formula 3 Şampiyonası'nda 4. ve en iyi çaylak
  • 2016 yılında GP3 Serisi ART Grand Prix'sinde şampiyon
  • 2017 yılında FIA Formula 2'de şampiyon oldu.

Her yıl kademe atlayan ve adım adım yüksele Leclerc dikkatleri üzerine çekti ve 2017'nin sonunda Sauber ile sözleşme imzalayarak 2018 yılında Formula 1 pilotu oldu.

2019 yılından itibaren Kimi Raikkonen yerine Ferrari için yarışacak olan 21 yaşındaki genç ve başarılı pilot, aynı zamanda Monakolu pilotlar arasında Formula 1'de puan alan ikinci isim oldu ve şimdiden ülkesi için efsaneler arasına gireceğini gösterdi. Ferrari takım müdürü Maurizio Arrivabene, Leclerc ile en az 2022'ye kadar çalışmak istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Leclerc Ferrari ile anlaştıktan sonra, "Resmi testlere Ferrari'nin yarış pilotu olarak katılmak özel olacak. Oldukça duygusal olacak. Sauber ile Ferrari farklı takımlar. İki aracı kıyaslamak her zaman zordur çünkü araçların dengeleri ve sürüş şekilleri farklıdır. Kesinlikle denemek için sabırsızlanıyorum" dedi.

Benzer İçerikler