Geri Dön
Hologram teknolojisi nedir?

Hologram teknolojisi nedir?

Hologram teknolojisi son yıllarda oldukça popüler oldu. Peki anlamını biliyor muyuz? Hologram teknolojisi nedir? İşte mutlaka bilmeniz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Hologram teknolojisi nedir?

Hologram, üç boyutlu lazer fotoğrafıdır. Orijinal objenin üç boyutlu gerçek kaydıdır. Hologramların en büyük özellikleri elbette üç boyutlu görüntüleri yansıtmalarıdır. Üç boyutlu fotoğraflar, lazer teknolojisiyle kaydedilir, depolanır ve daha sonra çok boyutlu ortama aktarılır. Bu fotoğraflar hareket edebilme becerisine sahiptir.

Hologram teknolojisi neden popüler oldu?

Hologram teknolojisinin kullanıldığı en önemli alan eğlence dünyası. Hologram ya da bir başka isimle holografik teknoloji, hayatta olmayan sanatçıların sanal olarak sahnede bulundurulması için kullanılıyor. Örneğin, Tupac ve Michael Jackson gibi hayatını kaybeden isimler, hologram teknolojisi sayesinde 'sahneye çıkmışlardı'. Yakın gelecekte 2012'de hayatını kaybeden Whitney Houston'ın da hologram teknolojisi sayesinde bir turneye çıkacağı konuşuluyor.

Hologram nerelerde kullanılır?

Hologram, günlük yaşamda ve sanayide de kullanılmaktadır. Kullanım alanı sürekli genişleyen bir teknolojidir. Güvenliğin olması gereken her yerde holograma denk gelmek mümkündür. Başta organik tarım ve tohumlar olmak üzere kozmetik ürünler, ilaç sanayi, kırtasiye, resim ve gıda ürünlerinde de hologram kullanılmaktadır.

Hologram nasıl yapılır?

Hologram üretimi için gerekli olan lazer ışınıdır. Lazer ışınının ikiye bölünmesi sonucunda hologram yapımına başlanır. İlk etapta şekli belli olmayan ışık ve görüntüler belirir. Fotoğrafın diğer lazer ışını ile aydınlanması sonucunda üç boyutlu görüntü en güzel hali ile ortaya çıkar. Üç boyutlu görüntünün ortaya çıkması için öncelikle fotoğrafın lazer ışınları ile banyo edilmesine ihtiyaç vardır. Banyo edilen fotoğraf kuruyunca üç boyutlu görüntü de oluşmaya başlar. Beyaz ışıkta görülmesi mümkün olmayan hologram, iki aşamadan geçerek hologram görüntüsüne ulaşır. İlk elde edilen hologram, ihtiyaca göre çoğaltılır.

Benzer İçerikler