Geri Dön
TikTok süreyi uzatınca neler olacak?

TikTok süreyi uzatınca neler olacak?

Pandemi döneminin yıldızı olan TikTok yeni bir karar aldı. Eskiden kısacık videolarla karşımıza çıkan TikTok artık daha uzun videolarla karşımızda olacak. Peki, TikTok’un süre uzatma kararı sonra neler olacak?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Hayatımızın odak noktası haline gelen sosyal medya platformları son 1 buçuk yılda iyice bizleri ele geçirdi. Evde vakit geçirdikçe sosyal medyaya sardık. TikTok da bu dönem içerisinde büyük çıkış yakaladı. Canı sıkılan video çekip TikTok’ta paylaştı. En büyük nedenlerinden birisi TikTok’un öne çıkarma algoritması diğer platformlara göre daha avantajlı olması. Yani çektiğiniz bir video şimdi olmasa bile bir süre sonra patlama gösterip sizleri fenomen haline getirebiliyordu.

Haberin Devamı

Süre uzayınca neler olacak?

İlk çıktığında oldukça kısa bir süre veren TikTok, zaman içerisinde videoların sürelerini uzattı. İlk başlarda ‘kurgu’ videolarını hemen halleden kullanıcılar artık daha ‘kaliteli’ senaryolarla karşımıza gelmeye geldi. Güncelleme sonrası 1 dakikalık videolar artık 2 dakika 14 saniye olacak.

Bu durum TikTok kullanıcıları için açıkçası bir avantaj olacak. Günde 5 milyar görüntülenmeye sahip olan uygulamada birçok kişi anlatmak istediklerini tek videoya daha rahat sığdırabilecek. Özellikle bilgi içerikli paylaşımlar yapanlar daha rahat davranabilecekler.

 

Benzer İçerikler