Geri Dön
Instagram kamera ile bizi mi izliyor?

Instagram kamera ile bizi mi izliyor?

Sosyal medyanın hayatımıza girişi son derece hızlı oldu. Önce Facebook, Twitter sonra Snapchat ve Instagram adeta bir uzvumuz oldu. Ancak kolaylıkları yanında adeta bizi diken üstünde de tutmaya başladı sosyal medyalar. Son açılan dava ise bizleri iyice işkillendirdi. Instagram kameralar vasıtasıyla bizleri izliyor mu? Instagram’a ve 'ajanlığa' Molatik olalım…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Instagram kullanmayan kalmadı neredeyse dünyada. Akıllı telefona haiz olan insanların çoğunun bir sosyal medya hesabı, bir Instagram hesabı bulunuyor. Sevdiklerimizi bir tık uzakta tutan bir olgu oldu sosyal medya. Severek, beğenerek kullanıyoruz, fotoğraflar çekip, videolar paylaşıyoruz. Ancak gelen son haberler ise hepimizi işkillendirmeyi başardı. Instagram bizi kullanıyor mu?

Haberin Devamı

Mikrofonu kullanıyor

Daha önce çoğu kişi denk gelmiştir, arkadaşınızla konuştuğunuz bir konu, bir eşya sosyal medyaya girdiğinizde reklam olarak karşınıza çıkıyor. Siz de "Anaaa nereden bildi? Kesin bizi dinliyor bunlar" diyerek hayretinizi dile getirdiniz. Evet, sosyal medya uygulamaları sizi dinliyor. Uygulamaları kurarken verdiğiniz mikrofon izni sayesinde konuşmalarınızı dinleyip, filtreleyip ona göre reklam çıkarabiliyor karşınıza. Tam bu konuyu aştık derken karşımıza bu defa da kamera ‘skandalı’ ortaya çıktı.

'Yazılım hatası'ymış… Yersen

İddiaya göre Instagram kullanıcılarının kameraları gizli şekilde Instagram uygulaması tarafından açılıyor, gizli kalması gereken bilgileri topladığı söylendi. Şahsen bu 'iddia'nın gerçek olabileceği fikrini ben de taşıyorum. Mikrofonla dinleyenler, kamerayı neden açmasın? Haliyle ABD’de bir kullanıcı Instagram’ı dava etmiş, iyi de yapmış. Instagram ise kendini çok komik bir şekilde savundu; Yazılım hatası.

Haberin Devamı

Koca Facebook ve Instagram’sın sen. Nasıl olur da 'yazılım hatası' yaparsın? Tamam insan yapımı bu hatalar olur mamafih bu da gözden kaçmaz be. Adam gibi çıkın "Evet, böyle bir durum var. Başımız belaya girdi" deyin.

Sosyal medya iyi güzel ancak insanların gizli saklısı kalmadı. Bunlar da can sıkan detaylar oluyor. Mahremimiz kalmadı, nasıl yapsak, ne yapsak bilemedik.

Seni sevmedim süt oğlan... Babanı da sevmezdim!

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler