Geri Dön
Karl Lagerfeld kimdir? Karl Lagerfeld hayatı ve kariyeri

Karl Lagerfeld kimdir? Karl Lagerfeld hayatı ve kariyeri

Dünyaca ünlü modacı Karl Lagerfeldt 85 yaşında hayatını kaybetti. Peki Karl Lagerfeld kimdir? Karl Lagerfeld hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler...

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Coco Chanel ikonik moda evinin 30 yılı aşkın süredir başkanlığını yapan Karl Lagerfeld, 19 Şubat 2019 günü 85 yaşında hayatını kaybetti. Paris şehrinin yakınındaki Neuilly sur Seine Hastanesi'nde hayata gözlerini yuman moda duayeni Karl Lagerfeld kimdir?

Haberin Devamı

Karl Lagerfeld hayatı

Dünyaca ünlü modacı Karl Lagerfeld 10 Eylül 1933'te Almanya'nın Hamburg şehrinde doğdu. Tam adı Karl Otto Lagerfelt olan modacı, zengin bir ailenin çocuğuydu.

Karl Lagerfeld kariyeri

En meşhur moda şirketlerinden Balmain'in kurucusu Pierre Balmain'in asistanı olarak kariyerine başladığında 20 yaşındaydı.

1980'li yılların ilk yarısında parfüm ve giyim eşyası sattığı ve adıyla soyadının baş harflerinden oluşan 'KL' markasını oluşturdu. 2004 yılına kadar büyüttüğü markasını o yıl Tommy Hilfiger'a sattı.

Coco Chanel ve Karl Lagerfeld

Adının tüm dünyaya yayılması ise 1983'te devraldığı Coco Chanel macerasıyla gerçekleşti. 'Chanel'i kurtaran tasarımcı' olarak nam salan Lagerfeld, eski günlerini mumla arayan Chanel'e öyle dokunuşlar yaptı ki marka bir anda tekrar zirveye çıktı. Chanel ve Balmain haricinde Chloe, Fendi gibi şirketlerle de çalıştı.

Haberin Devamı

Karl Lagerfeld'in hayat hikayesi ve kariyer yolculuğu ise Alman televizyoncu Martina Neuen'in yönettiği 'Mode Als Religion' isimli belgeselde işlenmiştir.

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber