Geri Dön
Marcelo Bielsa tekrar başarılı olmayı casusluk yapacak kadar çok istiyor

Marcelo Bielsa tekrar başarılı olmayı casusluk yapacak kadar çok istiyor

63 yaşındaki Marcelo Bielsa, 'El Loco' (Deli) lakabına uygun şekilde yaşamaya devam ediyor. İngiltere'nin ikinci ligi Championship'te Leeds United'ı çalıştıran Bielsa'nın haftalardır tüm rakiplerinin antrenmanlarına casus gönderdiği ortaya çıktı. O kadar nevi şahsına münhasır ki insan şaşıramıyor. Şöyle örnekleyelim: Kendisi genelde buz dolu bir kovanın üstünde ya da '50 kuruş ver tırrek' oturuşuyla maç takip eden orijinal biri.

Turcel Orman
Turcel Orman

"Deliiii kulübü başımıza yıktın delii!"

Bielsa son 5 yılda 4. takımını çalıştırıyor. Leeds United'ın başına geçmeden önce sırasıyla Marsilya, Lazio ve Lille'i çalıştırdı.

2014 yılında çalıştırmaya başladığı Marsilya'yla ikinci sezonuna girerken büyük umutlar vardı. Transfer sezonunda yönetimle çatışan Bielsa, takımın ilk hafta mağlup olmasının ardından ani bir kararla istifa etmişti. Gördüğümüz üzere kendisi oldukça fevri ve çılğın.

2016 yılında da Lazio'yla sözleşme imzaladı, fakat sadece 2 gün sonra karar değiştirip istifa etti.

Bir sonraki yıl Lille'in başına geçtiğinde çok büyük paralara önemli transferler yapıldı. Ama 14 maçta sadece 12 puan toplayarak facia bir performans sergileyen Bielsa, kovuldu. Kovulmasının ardından Lille son haftaya kadar kümede kalma mücadelesi verdi ve kıl payı ligde kaldı. Gördüğünüz gibi bazı inatları, kulübü yıkıma götürecek kadar etkili olabiliyor.

Başarıya gitmesine rağmen mübah olmayan o yola böyle girildi

Bielsa'nın son yıllardaki inişli çıkışsız performansı, onda mutlaka büyük bir hırs uyandırmıştır. Çünkü başarısızlığı kabullenebilecek bir kişiliği yok. Bielsa için birçok kişinin yaptığı "Delilikle dahilik arasında biri" tanımı çok doğru.

Artık 63 yaşında ve teknik direktörlük kariyerinin sonuna yaklaşan biri olarak, eski başarılı günlerine geri dönmek istiyor. Hırsı ve başarıya açlığı, ona casusluk yaptıracak kadar büyük.

Kovulma ihtimali

Yaptığı açıklamada "Kulüp bundan sorumlu değil, antrenmanları gözetleyen kişi bu eylemi tamamen benim emrimle gerçekleştirdi. Yaptığımın etik olmadığını söyleyebilirsiniz. Dürüstçe bir davranış olmadığını biliyorum; ama yasadışı hiçbir şey yapmadım. Bu kadar büyük tepki verileceğini bilemezdim çünkü bir rakibi izlemek çok fazla işe yarayan bir durum değil. Sadece takıntımı daha düşük seviyede tutmamı sağlıyor" diyerek sorumluluğu üstlenen Bielsa'nın, Leeds'ten kovulabileceği de söyleniyor.

Hem Leeds, hem de Bielsa eski parlak günlerini arıyor. Ve eğer Premier Lig'e çıkabilirlerse belki Kewell'lı, Viduka'lı, Ferdinand'lı zamanları kadar olmasa da büyük çıkış yakalayabilirler çünkü Bielsa bunu yapabilir. Sonuçta Bielsa dediğimiz adam, sırf oyuncular taraftarın halini anlasın diye onlara 3 saat antrenman sahasının çevresindeki çöpleri toplattı. Çünkü bir taraftarın Leeds maçına bilet alabilmesi için 3 saat çalışması gerektiğini tespit etmişti...

Ha, olur da Bielsa buradan da kovulursa neler olacağını göreceğiz. Leeds United için kayıp olur ama Deli Bielsa için yıkım olmaz. Gider yeni bir takımda yeni ilginçliklere imza atar. Ne deliliği biter, ne heyecanı...

Benzer İçerikler