Geri Dön
Mars'ın Dünya'dan görülmesine hazır mıyız?

Mars'ın Dünya'dan görülmesine hazır mıyız?

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı yani NASA, ekim ayı boyunca Mars'ın Dünya'ya en yakın konuma geleceğini açıklamış... Peki kızıl gezegen Mars'ın Dünya'dan görülmesine hazır mıyız?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Mars yine gündemde

Mars'ın gizemli haline ara ara Molatik olmamak elde değil. Diğer gezegenler arasında Dünya'nın en yakın kankası olarak görülen Mars, komplo teorisyenlerinin en sevdiği konulardan biri. Mars'ta yakın geçmişte ilk defa tespit edilen depremler, yüz şeklinde bulunan kayalar, tıpkı Dünya gibi bir yaşam platformu olup olmama ihtimalleri derken Mars sürekli gündeme gelmeye devam ediyor.

Ekim ayı boyunca görülecekmiş

Ama bu seferki gündem olma sebebinin çok mantıksal bir açıklaması var. O da şu: Mars, ekim ayı boyunca Dünya'dan görülebilecekmiş! ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı yani NASA, ekim ayı boyunca Mars'ın Dünya'dan görüleceğini açıklamış. NASA, ekim ayı boyunca Mars'ın Dünya'ya en yakın konuma geleceğini ve bu sayede geceleri görülebileceğini açıklamış.

Bir sonraki kavuşma 2035'te!

Bilim insanları, Mars'ın dolunayla karıştırılabileceğini söyleyen bilim insanlarının açıklamasına göre Mars, her akşam doğuda ve şafaktan önce batıda parlayacakmış. Peki Mars'ın Dünya'ya bir sonraki yakın konumu ne zaman? 2035'te! Bilim insanları bu gökyüzü olayına 15 yılda bir rastlandığını açıklamış. 15 yılda bir Dünya'ya yakınlaşan Mars gerçekten de Dünya'nın 'kankeytosu' olmayı hak ediyor...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler