Geri Dön
Allison: Tekerlek lastiğine bağımlılığı olan genç kız

Allison: Tekerlek lastiğine bağımlılığı olan genç kız

Çok ilginç alışkanlıkları olan insanlar listemizde bugün 19 yaşındaki Allison var. "Nasıl yapıyor, nereye varıyor, kendi mezarını mı kazıyor?" diye düşündüğümüz Allison'un vazgeçemediği alışkanlığına gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Altı yaşında başlamış


Zararlı alışkanlıklar deyince akıllara sigara, alkol vb. şeyler gelse de Allison'nunki biraz tuhaf. ABD'nin Georgia eyaletinde yaşayan Allison baya ilginç bir alışkanlığa sahip. Kendisi deli gibi lastik yiyor. Bu bağımlılığı da çocukken oyuncukları çiğneyerek başlamış. Sakız ve lastik çiğnemeye devam ederek de arş-ı alaya çıkmış bu alışkanlığı. Yani zaten lastiğin çevreye verdiği zararı biliyoruz bir de vücuda verdiği zararı siz düşünün. Sonra Allison bakmış ki sakız sarmıyor. Yumuşak yumuşak ağızda dolanıyo öyle, demiş ki "Ben bir de lastiği deneyeyim." Bundan sonra lastikle sıkı fıkı bir ilişki olan Allison'un ifadelerine göre günün her anında ağzına attığı siyah lastik parçalarının kimyasal tadı damağına şok etkisi yaratıyormuş.

Lastiğe sakız muamelesi yapıyor


Yaratır tabi "Ben şu an ne yiyorum" diye şaşırıyordur damak. Ayrıca sadece lastiği çiğnemiyor, yutuyor da. Lastiği ağzına attıktan sonra kimyasal tadı geçene kadar çiğniyor. Baktı kimyasal tadı gitti lastiği yutuyor. Şekerli sakız muamelesi yapıyor lastiğe ama bu kadar da olmaz. Şekerli sakız değil ki bu ablacım tadı gidince yutasın. Ayrıca lastik çiğnemenin bir tür çene egzersizi olduğunu ve bunun son derece normal olduğunu da belirtiyor.

Günde bir metre lastik tüketiyor


Peki Allison ne kadar lastik yiyor diye merak ediyor olacaksınız günde yaklaşık bir metre lastik tüketiyor. Bağımlılığından bu yana 50 araba lastiği yemiş denilebilir. Paket lastiğini ve zıplayan top yemeyi de sevdiğini söylüyor Allison. Ayrıca lastiğin adı bile tehlikeliyken kendisi ne kadar tehlikeli diye düşünüyoruz. Bunca yıl hiç mi sağlık problemi yaşamadı bu kız diye sormadan edemiyoruz. Çünkü lastiğin içinde zehirli, kimyasali zararlı ve kanserojen maddeler var. Lastiğin yenilip sindirilmesi durumunda nörolojik hastalıklar ortaya çıkabilir ve bunu yapan insanlar da kanserle burun buruna diyebiliriz.

Eşi lastik fabrikasında çalışıyor


Tencere kapak misali Allison'un lastik fabrikasında çalışan eşi de durumdan biraz endişeli. Eşini mesleğine göre seçtiğini hepimiz düşünüyoruz ama konu bu değil. Lastiğin içindeki kimyasallar yüzünden Allison'un kolları soyuluyormuş ve bu durum eşini korkutuyormuş. Her ne kadar eşi Allison'un öleceğinden korksa da Allison'nun durumu idrak edemediğini ve kendini savunmaya geçtiğini söylüyor eşi. Ayrıca Allison eşinin ısrarı nihayetinde de bir doktorla görüşmeyi kabul etmiş.

Mücadelesi devam ediyor


Ara sıra çok hasta olduğunu söyleyen Allison, doktordan lastik yemenin bağırsak tıkanıklığına ve kanamalı ülsere neden olabileceğini öğreniyor. Allison'ın röntgeni temiz çıksa da doktoru ona ilerde kanser olabileceğini söylüyor.Allison lastik yeme bağımlılığını bir miktar azaltsa da henüz tam anlamıyla kurtulamadı. Mücadelesi devam ediyor. Ne diyelim. Allah yardım etsin.


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler