Geri Dön
Necronomicon: Tarihin en tehlikeli büyü kitabı

Necronomicon: Tarihin en tehlikeli büyü kitabı

Okuyanı delirttiği iddia edilen 'Necronomican'un olağanüstü güçleri olduğuna inanılıyor. Okuyanı delirttiği iddia edilen Necromicon'a gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Okuyanı delirttiği varsayılan Necronomicon, El Hazret isimli Arap bir gezgin tarafından M.S 700'lü yıllarda Şam'da kaleme alındı. Kitabın orijinali hiçbir zaman bulunamadı ancak şu an belli bir kısmının yazılı halinin piyasalarda mevcut olduğu söyleniyor. Gerçekten ürkütücü detaylar barındıran gerçek bir büyü kitabı olarak kabul ediliyor. 'Arabın Kitabı', 'Ölülerin Çağrı Kitabı', 'Çıldırtan Kitap' gibi birçok isimle anılan kitabın korkunç fikirler aşıladığı, karanlık gerçekleri ile okuyanları deliliğe hatta ölüme götürdüğüne dair inanışlar da mevcut.

Haberin Devamı

Ölüler nasıl harekete geçirilir?

İddialara göre kitap, El Hazret’in, yıllarca çöllerde arayıp çok eski günlükleri bulması ve delirmesinden sonra kötü ruhlarla karşılaşmasını, insanların yeryüzüne gelmesinden önce yaşanan azothoth dönemini, ruhlar alemiyle nasıl iletişim kurulacağını ve ölülerin nasıl harekete geçirileceğini anlatıyor.  "İnsanlar ne okuyup deliriyor?" derseniz, tufan öncesiyle ilgili gerçekleri, Tevrat'taki 'Yaratılış' bölümüyle, mitolojik kaynaklar arasında kesin benzerlikler olmasına rağmen Tevrat'ın bunları gizlemekte olduğunu, bugüne kadar yapılan çevirilerin ise kutsal kitabın aslına çok uzak olduğunu, geniş ayrıntılarla geçmişin ve dinlerin kaynağının iç yüzünün anlatıldığı söyleniyor.

Haberin Devamı

İddialara göre kitabın, insan ırkının dünyadan önce başka bir yerde olduğu, özel zamanların belirlenmesiyle ve özel semboller kullanılarak, eskilerle iletişim kurulabileceği ve onlardan istenilen kozmik bilgilerin alınabileceği bilgilerini kapsadığına inanılıyor. Ayrıca kitapta geçmişe ve geleceğe hakim olmanın mümkün olacağını ancak bunun tehlikeli bir yol olduğunu çünkü insanın taşıyabileceği bilgiyi edinmesi ve bunun farkında olması gerektiğinin anlatıldığına dair inanışlar da var.

Nostradamus da...

Hatta ünlü kahin Nostradamus'un ünlü 'Yüzlükler'inin ilk iki dörtlüğünde anlattığı metodunun kaynağı iddialara göre Necronomicon'dan alınmış. Necronomicon'da geleceği görmenin yolları da anlatıldığı için Nostradamus’un geleceği görebilmesinin bu sayede olduğu söyleniyor. 

Nostradamus’un yazdığı ilk iki dörtlük ise şöyle: "Gece yarısı, gizli odamda yalnız çalışırken, otururum üç ayaklı pirinç sehpada. Küçük bir ışık gelir, insansız yerden. Düşüncemi aydınlatır, talihimin boş yere olduğuna inanmıyorum. Asa ellerimin arasında, konuşulur Branches ortamında, su hareketleniyor, limbe eteğinden ayağa, büyük bir korku, içten bir ses, farklı bir titreme, ilahi ışık kutsal haber artık yanımdadır."

Nostradamus'un ne demek istediğini ve nereye varmaya çalıştığını anlayamamakla birlikte bu kitabı okuyanlar neden deliyor oraya gelelim. Necronomicon’un çıldırtması olarak bildiğimiz delirme, diğer delirmelerden biraz farklı olduğu düşünülüyor. İddialara göre bilinen, inanılan her şeyi kitabın reddetmesi ve gerçeklerin çok farklı ve belki de çok acımasız olması yüzünden okuyanlar şoka giriyor ve zihinlerine hapsoluyorlar.

Haberin Devamı

Gerçekler mi ağır geliyor yoksa insanlar delirmeye yer mi arıyor bilemeyiz ama şu anda da bu kitabın farklı bir sürü kopyasının mevcut olduğu söyleniyor. Hatta bu kitabın Papalık tarafından yasaklandığı ve Vatikan'da saklandığı, bir kopyasının da İngiliz Müzesi'nde saklı tutulduğu iddialarıyla birlikte bazı kaynaklara göre de Adolf Hitler'in ökülte olan (din ve bilimin kapsamı dışında kalan doğaüstü inançlar ve uygulamalar) ilgisi sonucunda kitabın bir kopyasını ele geçirdiği belirtiliyor.

Benzer İçerikler