Geri Dön
Difriz nedir? Difriz nasıl kullanılır?

Difriz nedir? Difriz nasıl kullanılır?

İnsanlar dolap alacakları zaman buzdolabı mı yoksa difriz mi almaları gerektiği arasında kalmaktadır. Difriz de buzdolabı gibi gözükse de kullanım amacı buzdolabına göre oldukça farklıdır. Difriz nedir? Difriz ne işe yarar? Difriz dolaplar nasıl kullanılmalıdır?

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Difriz kelimesi derin dondurucu dolaplar için kullanılan kelimedir. Difriz İngilizce kelime olan deep freze kelimesinden Türkçeye difriz olarak geçmiştir. Difriz derin dondurucu olarak bilinmektedir. Difrizler buzdolapları gibi görünseler de farklı yapıları nedeniyle içinde ki ürünleri dondurarak daha uzun süre saklanmasını sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Difriz Ne İşe Yarar?

Difriz yiyecekleri dondurarak ömürlerinin daha uzun süre olmasını sağlamaktadır. Normal buzdolabında duran ürünler belli bir zaman sonra bozulmaya başlasa da difrizde saklanan ürünler dondukları için uzun süre aynı tazeliğinde kalmaktadır. Difriz yemeklerin veya poğaça börek gibi ürünlerin aynı şekilde kalmasını sağladığı için depo amacında kullanılabilmektedir. Difrizde hazır olan yemekleri sadece ısıtmak yeterli olduğu için çalışan insanlar için zamandan kazanmalarına yardımcı olur. Difriz depo olarak kullanıldığı zamanlarda sıklıkla yemek alışverişi yapılmasını da engeller.

Difriz Nasıl Kullanılmalıdır?

Difrize konulan yemeklerin ya da ürünlerin nasıl saklanması gerektiğine bakılarak konulmalıdır. Difriz son derece soğuk bir yer olduğu için cam gibi ürünlerin koyulmasından kaçınılmalıdır. Cam gibi ürünler difriz soğukluğunda patlama yapabildiği için buzdolabı poşetleri gibi ürünler içinde saklanmalıdır. Difrize koyulan ürünler tek kullanımlık olarak ayarlanmalıdır. Difrizden çıkartılan ürünlerin çözüldükten sonra tekrar difrize koyulması önerilmemektedir. Bazı ürünler difrize temizlenerek koyulması gerekse de bazı ürünler temizlenmeden olduğu gibi koyulmalıdır.

Benzer İçerikler