Geri Dön
Epifiz bezi, DMT, Ayahuasca ve daha niceleri...

Epifiz bezi, DMT, Ayahuasca ve daha niceleri...

Fısıltı gazetesinin son zamanlarda nasihat niteliğindeki yeni öğütleri kulaktan kulağa dolaşıyor. Pek, nedir bu epifiz bezi? DMT, Ayahuasca veya üzerlik tohumu nedir?

Mert Taylan Pekdil
Mert Taylan Pekdil

- Ben diş macunu kullanmıyorum İremciğim. İçinde florür var. Epifiz bezimizi köreltiyor.
- DMT yaptım kendime bir bardak, oh! Tüm çakralarım açıldı kızım. Aktardan aldım malzemeleri hem de. Düşündüğün kadar ulaşılmaz değil malzemeler. Alıyorsun üzerlik tohumunu. Tüm aktarlarda var, cidden bak!
- Ayahuasca lazım, bulabilir miyiz internetten?

Haberin Devamı

Fısıltı gazetesinin son zamanlarda nasihat niteliğindeki yeni öğütleri kulaktan kulağa dolaşıyor. Pek, nedir bu epifiz bezi? DMT, Ayahuasca veya üzerlik tohumu nedir?

Çok basit şekilde anlatmak gerekirse; epifiz bezi, beynin en kesiti alındığında tam merkezde bulunan, kalem çekilmiş bir firavun gözüne benzeyen bir bölge. Beynin her bölgesinin ayrı bir fonksiyon için çalıştığını ve kimi durumlarda korteksler kurarak bu bölgeleri farklı işler için ortak çalıştırdığını biliyoruz. Epifiz bezi denilen bölgede yapılan çalışmalar sonrası ise bilim insanları, bu bölge için nedense 'metafizik işlerin bölgesi' yakıştırmasını yapmış. Neyse ki henüz net şekilde yayınlanan, kabul görmüş bir makale yok. "Neyse ki" diye sevinmemin sebebi şu: Topluma böyle bir gücün bazı işlemlerle ortaya çıkacağını, yani ‘özel güçler’ edineceklerini söylerseniz, vay halimize! Su niyetine DMT çayı içerler…

Haberin Devamı

Öngörü, iyi hissiyat veya kimi zaman zihin okuma ('aura okuma' diyenler de var) gibi güçlerin epifiz bezi tarafından gerçekleştirildiğini ve eğer epifiz bezini doğru yöntemlerle kullanırsanız bu özel güçlerin rahatça görüleceğini öne sürüyor insanlar. Peki, öne sürülen yöntemler neler?

Epifiz bezi, DMT, Ayahuasca ve daha niceleri...

1- DMT
Dimetiltriptamin veya kısa adıyla DMT, beyin dolaylarındaki pineal bez tarafından uyku sırasında salgılanan bir çeşit halüsinojen. Triptofan kaynaklı. Serotonin ve melatonin hormonlarıyla izomer. Salgılanması, rüyaların görüldüğü evreye denk geliyor ve etkilerinin arasında 'zaman algısında değişim' de var. Kişiler, vücudun bu hormonu salgılaması için çeşitli bitki karışımlarıyla DMT çayları hazırlıyor.

2- AYAHUASCA
Şamanizmi benimseyen toplumların ruhani liderlerinin hazırladığı en etkili DMT içeceği.

3- ÜZERLİK TOHUMU
DMT çayı hazırlamak için ana malzeme gibi görülen bir tür bitki.

Epifiz bezinin insan kafasındaki konumu sebebiyle '3. göz' olarak nitelendirildiği, şamanların ve birçok ruhani liderin epifiz bezlerinin aktif çalıştığı ve bu bezi DMT çaylarıyla güçlendirdikleri söyleniyor. Ayrıca içinde florür içeren ürünlerin (diş macunu vb.) ve gece zifiri karalıkta uyumamanın epifiz bezini körelten en büyük sebeplerden olduğu da söylenenler arasında.

Haberin Devamı

"Üçüncü gözüm açıldı! Evreni gördüm!"

Epifiz bezi, DMT, Ayahuasca ve daha niceleri...

İnternette DMT çayı hazırlayıp içenler mi dersin, "Diş macununu bıraktım, öngörülerim daha da iyileşti, bunu hissedebiliyorum!" diyenler mi dersin; daha önce hiç duymadığı otlarla iksirler hazırlayıp bunu tütsü dumanı eşliğinde içenler mi dersin… Genel yorumlar hep aynı:

Zaman ve mekan algısının değişmesi, farklı evrene yolculuk yapma hissi, olayları farklı gözlemleme ve odaklanma, harika ve zekaüstü rüyalar görmek, her şeyin daha renkli, parlak ve net görünmesi...

Arkadaşlar tüm bu yorumlar, genelde uyuşturucu kullanan kişilerin yaşadığı ruh halini ve gördükleri halüsinasyonları yorumlama şekli! YouTube’ta aşırı DMT hormonuna maruz kalanların yüz ifadeleri ve konuşmalarının olduğu videolar var. Hepsi yoğun uyuşturucu kullanmışçasına halsiz, bitkin ve donuk. Beyinlerinin onlara oynadığı görüntü sanrılarını, kendilerine geldiklerinde; "Üçüncü gözüm açıldı! Evreni gördüm! Hissettim!" diye yorumluyorlar.

Haberin Devamı

"Ben artık çocuklarıma florürlü diş macunu kullandırtmıyorum anacım. Çocuklarımızın beyinlerini köreltiyorlar, aptallaştırıyorlar anacım" diye konuşanların çocuklarının 3 öğününden 2'si fast food’la, 24 saatinin 12'si ise akıllı telefon veya tabletle geçiyor. Samimiyetsizliğin lüzumu yok. Bu resmen diyet yapan bir kişinin kocaman hamburger menünün yanına diet kola söylemesi kadar samimiyetsiz.

Çocuk diş macununu bırakınca âlim mi olacak?

Epifiz bezi, DMT, Ayahuasca ve daha niceleri...

Öncelikle, hayatındaki her tüketimin kusursuz ve berrak olması lazım. Çocuk diş macununu bırakınca âlim mi olacak? Rezillik.

Uykunu düzene sokarsın, yediklerine dikkat eder, metabolizma saatini düzene sokarsın, ruh sağlığını stabil tutmak için daha az stresli bir işte çalışıp daha dingin bir hayat yaşarsın da sonra dersin ki "Her şeyim tamam. Artık beynimi ruhani olarak geliştirmeye kesin olarak hazırım!"

Modern çağın en büyük samimiyetsizliklerinden biri de bu zaten. Her bilgiyi yarım anlamak. "Ben sağlıklı besleniyorum, hep sebze yiyorum" deyip, yedikleri sebzelerin de hormon ilaçlı gübrelerde yetiştirildiğini bilmeyenler var. "Su içiyorum ben, katkılı içecekler içmiyorum" deyip, geçen senelerde usulsüz ve sağlıksız su ürettiği için kapatılan onlarca su firmasından da haberi olmayanlar var. Var da var.

Haberin Devamı

Her şeyimiz tam, bir DMT’miz eksik. O da olsa 3. gözle rahat rahat dolaşacağız!

Mert Taylan Pekdil
Akademisyen Mimar
instagram.com/merttaylann

Benzer İçerikler