Geri Dön
Playboy logosunun yaratıcısı Art Paul hayatını kaybetti

Playboy logosunun yaratıcısı Art Paul hayatını kaybetti

ABD merkezli erkek dergisi Playboy'un tavşan logusunu tasarlayan ve derginin kurucu sanat yönetmeni olarak da çalışan Art Paul, 28 Nisan 2018 Cumartesi günü zatürre sebebiyle ABD'nin Şikago kentinde 93 yaşında yaşamını yitirdi.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Ünlü erkek dergisi Playboy'un, kurucusu Hugh Hefner ile başlayan acı kayıplarına bir yenisi daha eklendi. Derginin ünlü tavşan logosunun yaratıcısı olan Art Paul 93 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ABD'nin Şikago kentinde yer alan Presence St. Joseph Hastanesi'nde geçtiğimiz Cumartesi günü yaşamını yitiren Art Paul uzun süredir zatürre tedavisi görüyordu.

Playboy dergisinin 1953 yılında yayınlanan ilk sayısından itibaren 29 yıl boyunca dergi için çalışan Art Paul, Andy Warhol ve Salvador Dali gibi isimlerle yaptığı çalışmalarla da biliniyor.

Playboy hakkında hiç bilinmeyen 5 şey...

Fakat Paul'ün yine de en unutulmaz eseri kuşkusuz Playboy tavşanı logosu. Tavşan logosu Hugh Hefner'ın özel jetinin kuyruğuna bile bastırılmıştı.

Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Hugh Hefner, Playboy'un başarısından bahsederken Art Paul için ''O olmadan yapamazdım'' ifadesini kullanmıştı.

Hugh Hefner: Dünya cinselliğine yön veren adam!

Haberin Devamı

Paul'ün oğlu Cooper, geçtiğimiz Pazar günü Twitter hesabında ''O, en iyi kapaklarımızın bazılarının yaratıcısı ve Playboy'un ilk sanat yönetmeniydi. Tavşan logosunu çizmiş ve markaya muazzam derecede katkı sağlamıştı. Özleneceksin Art Paul. Dünya bir tasarım efsanesini kaybetti. Playboy bir aile üyesini kaybetti'' notunu paylaştı.

Art Paul kimdir?

Art Paul 18 Ocak 1925'te Şikago Sanat Enstitüsü Okulu'nda eğitim gördü. Sanat öğretmeninin yeteneğini fark etmesi sayesinde burs almaya hak kazandı. Paul, İkinci Dünya Savaşı'nda ABD Hava Kuvvetleri'nde görev yaptı ve ardından Tasarım Enstitüsü'ndeki eğitimi için Şikago'ya geri döndü.

Hugh Hefner, Playboy'da çalışması için iş teklif edene kadar Art Paul serbest grafik tasarımcısı ve illüstratörü olarak çalıştı.

Playboy dergisinin ilk sanat yönetmeni olarak çalışma konusunda kararsız kalan Art Paul daha sonra bu teklifi kabul etti. Art Paul, Playboy dergisinde 29 yıl çalıştıktan sonra 1982 yılında işi bırakma kararı aldı.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler