Geri Dön
Belçika hakkında bilmeniz gerekenler

Belçika hakkında bilmeniz gerekenler

Belçika'yı yakından tanımak için bir fırsat! Bir gün yolunuz Belçika'ya düşerse diye sizler için hem bilgilendirici hem de ilgi çekici özellikleri sıraladık. İşte Belçika'ya dair bilinmeyenler! Belçika'ya Molatik oluyoruz.

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

400 yıldır çikolata üretiliyor
Belçika'nın nesi meşhur denildiğinde akıllara tartışmasız gelen ilk şey eşsiz lezzette olan Belçika çikolataları. Belçika, çikolata üretimine ilk olarak 1635 yılında başlamış. Güncel olarak bugün Belçika, yılda 173.000 tondan fazla çikolata üretiyor ve tahmini 2.000 çikolata dükkanına sahip. İnsan düşündükçe bir hoş oluyor. Miss gibi çikolata kokulu sokaklar...

Spa kelimesi Belçika'dan geliyor
Avrupa'nın ilk modern sağlık tesisi 18. yüzyılda Belçika'nın Spa kentinde açılmış. Bu bölgenin su kaynakları meşhur olduğundan bir şekilde günümüzde rahatlamak için gittiğimiz 'spa' merkezleri adını Belçika'dan almış. Güzel bilgi doğrusu...

En uzun tramvay hattı Belçika'da yer alıyor
Dünyanın en uzun tramvay hattı Belçika Sahil Tramvayı'ymış. Fransız ve Hollanda sınırları arasındaki 68 km'lik Belçika sahilinin tamamını dolaşarak Knokke-Heist'ten De Panne'ye yaklaşık 68 durak giderek tüm şehri dolaşmanız mümkün.

Haberin Devamı

En fazla çizgi roman sanatçısı Belçika'da
Belçika'da normale kıyasla çizgi roman sanatçısı oldukça fazla. Hatta ünlü çizgi roman dizisi Şirinler ve 100'den fazla dile çevrilmiş olan Tenten'in Maceraları ilk olarak Belçika'da doğmuş.

İlk gökdelen Belçika'da yapıldı
Avrupa'nın ilk gökdeleni Belçika'da yapılmış. 1928 yılında Anvers'te yapılmış gökdelenin adı Torengebouw'muş. Hatta Avrupa'nın en eski alışveriş pasajları Galeries St Hubert da Belçika'dan çıkmış.

Belçika yükseklik olarak en alçak ülkelerden biri
Belçika'nın en yüksek noktasının dünyanın en yüksek binasından daha alçak olduğu biliniyor. Uzak doğu Belçika'daki High Fens platosundaki Signal de Botrange, 694m ile en yüksek nokta ve Dubai'deki dünyanın en yüksek binası olan 828m'deki Burj Khalifa'dan daha alçak. Belçika, Hollanda ve Lüksemburg yükseklik bakımından en alçak ülkeler listesinde yer alıyor.

Benzer İçerikler