Geri Dön
Brezilya hakkında bilmeniz gerekenler

Brezilya hakkında bilmeniz gerekenler

Brezilya kültürüyle, sokaklarıyla, insanlarıyla oldukça sıcak bir ülke. Çoğu insanın bir gün Brezilya'yı görme hayali mutlaka vardır. Biz de sizler için Brezilya'ya dair bilinmeyenleri derledik. Bir gün Brezilya'ya gidecek olursanız mutlaka bunları bilmelisiniz...

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin

Haberin Devamı

Brezilya'da 30 bin yıl önce yerleşim vardı

Yakın zamanda yapılan araştırmalara göre Brezilya'daki insan yerleşiminin 30 bin yıldan daha uzun bir süre önce başladığı tespit edildi. Yani 30 bin yıl önce kadar Brezilya'da yerleşim vardı.

Adını ağaçtan alıyor

Brezilya'nın adı, Portekizce pau-brasil adı verilen, ülkenin ulusal ağacından ve ulusun ekonomik kalkınmasında önemli rol oynayan doğal bir kaynaktan gelir.


Dünya sıralamasında yer alıyor

Belki inanmayacaksınız ama Brezilya, yüzölçümü bakımından dünyanın beşinci, nüfus bakımından ise altıncı en büyük ülkesi.


Futbol Brezilya'da çok popüler

Brezilya'da açık ara en popüler spor Futbol. Hatta öyle ki Brezilya erkek milli futbol takımı tam beş kez Dünya Kupası şampiyonluğu kazandı.

Haberin Devamı


En büyük karnaval Brezilya'da

Birçok şeyin 'en'ine sahip olduğu gibi karnavalın da 'en'i Brezilya'da. Her yıl Mart ayının ilk haftasında düzenlenen dünyanın en büyük karnavalı Rio de Janeiro Brezilya'da yapılıyor. Bu karnaval öylesine büyük ki 2018 karnavalına 6 milyon kişinin katıldığı bilinenler arasında.


En popüler yiyeceklerden biri 'Feijoada'

Her yerin olduğu gibi Brezilya'nın da meşhur bir yiyeceği bulunuyor elbette. Feijoada genellikle Brezilya'da, özellikle Rio de Janeiro'da ulusal bir yemek olarak kabul ediliyor.


Brezilya son 150 yılın en büyük kahve üreticisi

Eğer bir kahve tiryakisiyseniz, bu yıl Brezilya kahvesi içme ihtimaliniz var. Bunun nedeni, Brezilya'nın dünya üretiminin yüzde 30'unu oluşturan açık ara dünyanın en büyük kahve üreticisi ve ihracatçısı olması.


Dünyadaki en ölümcül yer Brezilya'da

Anlattıklarımızdan yola çıkarak muhtemelen hepiniz Brezilya'yı ziyaret etmek istersiniz. Ancak Brezilya'da ziyaret etmek istemeyeceğiniz bir yer de bulunuyor. Aslında, son derece tehlikeli olduğu için kimsenin bu adaya ayak basmasına izin verilmiyor. Yılan Adası olarak da bilinen Queimada Grande Adası'nı ziyaret etmek isteyenler, Brezilya Donanması'ndan izin almalı, uygun talimatları almalı ve herhangi bir ısırık durumunda bir doktor eşliğinde olmalı. Genel olarak, adaya yalnızca bilim insanlarının girmesine izin veriliyor. Bunun sebebi ise Queimada Grande Adası'nda metrekare başına yaklaşık 45 yılanın düşüyor olması. Aman diyelim, bizden söylemesi!

Benzer İçerikler