Geri Dön
Çek Cumhuriyeti hakkında bilmeniz gerekenler

Çek Cumhuriyeti hakkında bilmeniz gerekenler

Bir Avrupa ülkesi olan Çek Cumhuriyeti her anlamda oldukça turistik ve mimarisiyle ilgi çeken bir ülke. Seyahat sevenlerin bir numaraları duraklarından biri olan Çek Cumhuriyeti hakkında birazdan okuyacaklarınıza çok şaşıracaksınız. Çek Cumhuriyeti'ne Molatik oluyoruz.

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

En güvenli yedinci ülke
Çek Cumhuriyeti, 2019 Küresel Barış Endeksi'nde önceki yıllara benzer şekilde en güvenli ilk on ülke arasına girdi. Çek Cumhuriyeti, dünyada yaşamak için en güvenli yedinci ülke olarak biliniyor.


Avrupa'nın en çok kalesi Çek Cumhuriyeti'nde
Çek Cumhuriyeti'nde 2000'den fazla kale ve şato var, bu sayı Avrupa'daki diğer tüm ülkelerden çok daha fazla. Hatta bu kalelerin en ünlülerinden bazıları Hluboká Kalesi, Orlik Kalesi, Lednice Kalesi ve Karlštejn Kalesi'dir.


Dünyanın en eski üçüncü astronomik saatine sahip
Ülkenin en eski kenti Prag dünyanın en eski üçüncü astronomik saatine ev sahipliği yapıyor. Prag Astronomik Saati, bugün hala çalışan en eski astronomik saattir.


Prag, 'Yüz Kuleli Şehir' olarak bilinir
Çek Cumhuriyeti, güzel katedralleri ve sivri kuleleriyle meşhur bir ülke. Prag şehri de ülkenin bu çeşitliliği nedeniyle 'Yüz Kuleli Şehir' adını aldı. Prag'da 500 ila 1000'den fazla kule, kule, taret ve çan kulesi var.

Haberin Devamı


Geleneksel yemekleri yok!
Sanıldığının aksine Çek Cumhuriyeti'nin öyle çok meşhur bir yemeği yok. Ülkedeki kültür çeşitliliğinden midir bilinmez ama Çek Cumhuriyeti'nin resmen teknik olarak adlandırılmış bir ulusal yemeği yok. Ancak yerlilere soracak olursanız, 'Vepřo Knedlo Zelo' cevabını vereceklerdir.


Prag, dünyanın en çirkin ikinci binasına sahip
Prag'ın kendisi tamamen oldukça güzel bir şehir. Bu ahenk ve uyumun içinde şehirde göze çarpan bir bina bulunuyor. Žižkov Televizyon Kulesi olarak bilinen bu kule dünyanın en çirkin ikinci binası olarak biliniyor.


Prag'ın en dar sokağı 50cm!
Prag'la ilgili ilginç bilgilerden biri de tam olarak 50 cm genişliğinde bir sokağının olması. Bu sokağa Vinarna Certovka adı verilir. Sokak, U Lužického semináře caddesinden birkaç ev arasında Charles Köprüsü'ne yakın bir yerde bulunuyor. Sadece 10 metre uzunluğundaki bu cadde, aslında bir restorana bağlanan merdivenden ibaret. Biraz klostrofobik olsa da bu sokaktaki akışı kontrol etmek için bir trafik lambası bile var.

Benzer İçerikler