Geri Dön
Ellie Zanziman: Gerçek hayattaki Mowgli

Ellie Zanziman: Gerçek hayattaki Mowgli

Bir belgesel filmiyle hayatı değişen Ellie Zanziman'ın oldukça ilginç bir geçmişi var. Gerçek hayattaki 'Mowgli' olarak anılan Zanziman'ın hikâyesine gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

1999'da dünyaya gelen Ellie Zanziman diğer bebeklerden oldukça farklı görünüyordu. Çünkü Ellie bir bebeğin kafasının beklenenden çok daha küçük olmasına sebep olan mikrosefaliden muzdaripti. Bu sebeple fiziksel görünümü nedeniyle hayatının her alanında zorbalığa uğradı.

Haberin Devamı

Ormanda yaşamaya başladı

Ayrıca Ellie'nin okula gitmesine de izin verilmedi, çünkü köyün büyükleri onun eğitim almak için yeterli zihinsel kapasiteye sahip olmadığına inandılar. Eğitim almasına izin verilmeyen ve hayatının her alanında zorbalığa uğrayan Zanziman, yaşadığı köyden kaçtı ve orman yiyecek arayarak zaman geçirmeye başladı. Görünüşü yüzünden hayatı ona zindan eden insanların yanından kaçıp memleketi Ruanda'ya dönmüştü. İnsanlardan uzaklaşması ve tamamen doğayla iç içe yaşaması konuşmayı unutmasına da sebep oldu. Yakın bir geçmişte Zanziman'ı vahşi hayvanlarla birlikte ot ve muz yerken görmek olasıydı. Zanziman bazı yönlerden Rudyard Kipling'in hikâyesindeki ana karakter olan Mowgli'ye benziyordu.

Haberin Devamı

Belgesel çekimi hayatını değiştirdi

Yaşam tarzından ve görünüşünden dolayı kendisine 'maymun' deniliyordu. Ancak bir film ekibi onun hakkında bir belgesel çekmek için Afrika'ya geldiğinde, Ellie'nin hayatı inanılmaz bir şekilde değişti. Ancak belgesel yayınlandıktan sonra, Afrimax TV, Zanziman ve annesi için yeni bir hayat inşa edilebilmesi için dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerden çok sayıda bağış alan bir GoFundMe sayfası kurdu. Tüm bu bağışlar onu Ruanda'daki Ubumwe Toplum Merkezinde özel ihtiyaçları olan çocuklar için bir okula göndermek için kullanıldı. Ellie şu an ailesiyle birlikte köye geri döndü ve eğitim almaya başladı.

Ayrıca belgeselin yayınlanmasından bu yana hayatı büyük ölçüde değişen genç adamla fotoğraf çektirmek için insanlar sıraya giriyor. Zanziman'ın annesi şöyle konuştu:

'Oğlumun bu değişimi tam anlamıyla bir mucize. Kendisiyle alay ediliyordu ve ben sık sık peşinden koşuyordum. Şu anda yaşıtlarıyla birlikte okulda ve çok mutluyum.'

Benzer İçerikler