Geri Dön
Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler

Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler

Faroe Adaları, Atlantik Okyanusu'nda İskoçya ve İzlanda'nın yakınlarında yer alan, yüzlerce adacık ve kayadan oluşan bir takım adadır. Birbirinden büyüleyici manzarasıyla Faroe Adaları mutlaka gidip görülmesi, keşfedilmesi gereken yerlerden oluşur. Hazırsanız Faroe Adaları'na Molatik oluyoruz...

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin

Haberin Devamı

Turistlerin girmesi yasak

Doğal güzelliği ve okyanusun ortasındaki eşsiz yalnızlığıyla aslında oldukça turistik olan bu adalarda 2019 yılında alınan bir karara göre turizme ara verildi. Birçok turistik yer kapatıldı ve bunun yerine yerli halk yürüyüş parkurlarının ve diğer önemli altyapının korunmasına yardımcı olmaya davet edildi. Alınan bu önlemin adaların doğal güzelliklerini korumak için olduğu düşünüldü.

Şehir içindeki otobüsler ücretsiz

Faroe Adaları'nın başkenti olan Torshavn belediyesinin muhteşem bir hizmeti bulunuyor. Torshavn belediyesi içindeki ve çevresindeki sekiz otobüs güzergahı tamamen ücretsiz. Her ne kadar belediye otobüsleri ücretsiz olsa da muhtemelen bu otobüsleri kullanmaya ihtiyacınız olmayabilir. Çünkü belediyede sadece 20 bin kişi yaşıyor ve kasabanın her yerine yürüyerek gitmek mümkün.

Haberin Devamı

750'den fazla ada var

Faroe Adaları'nı bir takımada olarak tanımlamak aslında pek de yeterli olmayabilir. Faroe Adaları, 750'den fazla adadan oluşur. Fakat bu 750 adadan sadece 18 adada gerçek anlamda bir yaşam vardır. Adaların en büyüğü Streymoy'dur ve aynı zamanda başkent Torshavn'a ev sahipliği yaptığı için en kalabalık olanıdır. En büyük ikinci ada ise Eysturoy'dur ve burada 10 binden fazla kişi yaşar.

Önceden Norveç'in bir parçasıydı

Yüzlerce yıl boyunca Faroe Adaları, 1814 Kiel Antlaşması ile Danimarka'ya devredilene kadar Norveç'in bir parçası olarak kabul ediliyordu. 1948'den beri kendi kendini yöneten adaların kendi parlamentoları var ve savunma, polislik ve dışişleri dışında yasama alanlarının çoğunu kontrol ediyor. Okullarda Danca öğretilirken, Faroece ulusal dil olarak kabul ediliyor.

İnsandan çok koyun yaşıyor

Faroe Adaları için şaşırtan gerçeklerden biri de bu adalarda yaklaşık 70 bin koyunun yaşıyor olması. Faroe Adaları'nın son resmi sayımda elde edilen insan sayısı göz önünde bulundurulduğunda insan nüfusunun koyun nüfusunun altında kaldığı biliniyor.

Benzer İçerikler