Geri Dön
İskoçya hakkında bilmeniz gerekenler

İskoçya hakkında bilmeniz gerekenler

Renkleriyle, doğasıyla, havasıyla, taşıyla, toprağıyla tıpkı bir masaldaymışsın gibi hissettiren İskoçya, dokusunu kaybetmeyen sayılı ülkelerden. Hemen hemen herkesin bir İskoçya hayali var. İşte bu yüzden İskoçya hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik. İskoçya'ya Molatik oluyoruz!

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin

Bir gün yolunuz İskoçya'ya düşerse bunlara dikkat edin. İşte İskoçya'nın bilinmeyenleri...

Haberin Devamı

Etek değil 'Kilt'
İskoçya'da aşırı güzel, ekose desenleriyle özellikle erkeklerin giydiği geleneksel etekler her defasında kendine hayran bırakıyor diyebilirim. Elbette giyilen bu eteklerin bir özelliği ve anlamı var. Erkeklerin özel günlerde ve düğün gibi davetlerde giydikleri bu eteklere Kilt adı veriliyor. Bu eteklerin renkleri ve desenleri de hangi köy mahalle ya da bölgeden olduklarını belirtmek için birbirinden farklıymış.

Alexander Graham Bell'in memleketi
Telefonu icat eden muhteşem insan Alexander Graham Bell aslında İskoçyalı'ymış. Bunu daha önce hiç duymamıştım. Kendisine bu muhteşem icadı için bir kez daha teşekkürü bir borç bilirim.

Adalar ülkesi İskoçya
İskoçya'da tamı tamına 790 ada bulunuyormuş. Muhteşem manzaraları, eşsiz doğası ise İskoçya'nın her köşesi bir tablo gibi. Bu tablonun en büyük tamamlayıcılarından biri de adaları diyebiliriz.

Haberin Devamı

Kızıl saçların bir nedeni var
İskoçya'da her yedi İskoç’tan birinin saçı kızıl. Dünyada bir tek İskoçlara özgü olan bu durumun aslında güneş ışığı eksikliğinden kaynaklandığı düşünülüyor.

En çok UFO burada görülüyor
İskoçya’da Bonnybridge adında bir kasaba bulunuyor. Bu kasabada her sene dünyanın diğer bölgelerine göre daha fazla UFO görüldüğü rapor ediliyormuş. Biraz tartışmalı bir konu olsa da biz öyle duyduk...

Britannica'nın ana vatanı
Günümüzde her türlü bilginin var olduğu internet sitesi Vikipedi'den önce aslında Britannica vardı. Britannica da tahmin edeceğiniz üzere İskoçya'da doğmuş. Britannica ansiklopedisinde bilgileri toplama fikri Edinburgh'lu bir kitapçı olan Colin Macfarquhar tarafından ortaya atılmış.

Benzer İçerikler