Geri Dön
Japonların ilginç uyuma sanatı: İnemuri

Japonların ilginç uyuma sanatı: İnemuri

Dünya üzerindeki en ilginç milletlerden birisi Japonlardır hiç kuşkusuz. Yaşayış biçimleri, teknolojileri ile Uzak Doğu’nun parlayan yıldızıdır. Diğer toplumlardan farklı olarak bir de uyuma stilleriyle adlarını duyuruyor Japonlar. İnemuri denen bir stil bu. Bizler de İnemuri’ye Molatik olduk. İnemuri nedir?

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

İnemuri nedir?

Birçok alanda kendilerine özgü icatları olan Japonların uyku konusunda da kendilerine özgü bir yöntemleri olduğunu biliyor muydunuz? Ulu orta her yerde yığılıp kalabildikleri ve ne uyuyup ne kestirebildikleri ilginç yönteme Japonlar İnemuri diyor.

Tembellikten dolayı mı uyuyorlar?

Pek çok ülkede iş yerinde uyumak, belki de o kişinin işini kaybetmesine neden olacak kadar uygunsuz bir davranış. Dünyanın en çalışkan insanları arasında gösterilen Japonlarda ise tam tersi bir durum. Üstelik bu uyuma alışkanlığı sadece iş yerlerinde değil; metroda, sokakta, bankada, restoranda ve hatta mecliste bile her gün yaşanıyor. Bu durum size garip gelebilir ama Japonlar buna İnemuri adını veriyor ve bu durum Japon kültürünün bir parçası. Yapılan bir araştırmaya göre, bir Japonun gece ortalama uyuma süresi 6 saat 35 dakikaymış. Japonlar bütün bir gece uyumanın tembellerin işi olduğunu düşünüyor. Bu yüzden dinlenme ihtiyaçlarını günün herhangi bir saatinde ve herhangi bir yerinde kısa uyuklamalarla çözüyor.

Benzer İçerikler