Geri Dön
Japonya hakkında bilmeniz gerekenler

Japonya hakkında bilmeniz gerekenler

Japonya gelenekleriyle, yaşam tarzıyla, kültürüyle oldukça merak edilen bir ülke. Peki Japonya hakkında neler biliyoruz, hiç düşündünüz mü? Japonya hakkındaki ilginç bilgileri sizler için derledik.

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Çocuklardan daha fazla evcil hayvan yaşar
2013'te Goldman Sachs , Japonya'da kayıtlı evcil hayvan sayısının çocuklardan daha fazla olduğunu gördü. O zamanlar 21,3 milyon kedi ve köpek kayıtlıydı ve 15 yaşının altında sadece 16,5 milyon çocuk vardı. Veriler inanılmaz!


Trenlerde insanları itmek için işe alım yapılır
Açıkçası daha önce hiç duymadığım bir şeyi Japonya için duyduğumu söyleyebilirim. Söylenenlere göre Japonya'da tren kullanan kişi sayısı o kadar fazlaymış ki günün belli saatlerinde bu yoğunluk arttığında insanlar içeride tıkış tıkış oluyormuş. Hatta bu saatlerde trenlere binen insanları itmek için bazı kişiler işe bile alınıyormuş.


Dünyanın en kalabalık şehri Japonya'da
Yapılan araştırmalara göre Tokyo, 38.140.000 kişi ile dünyanın en kalabalık şehri olarak kabul ediliyormuş. Birleşmiş Milletler, şehrin bu unvanı 2030'a kadar elinde tutmasını beklerken bu bilgi göz önünde bulundurularak yukarıdaki bilginin doğrulanmış olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı


Japonya'da şişman olamazsınız
Hepimizin bildiği üzere Japonya'nın sumo güreşçileri oldukça ünlüdür ancak ülkede sumo güreşçisi dışında neredeyse hiç obez insan olmadığı da apaçık bir gerçek olarak. Japonların dengeli bir hayata sahip olmaları şöyle bir kenara dursun, düşük obezite oranlarının tek nedeni elbette bu değil. Yapılan çalışmalara göre Japonya'da 2008 Metabo Yasası uyarınca hükümet, vatandaşlarının sağlıklı olmasını sağlamak için 40 yaşına girenlerin kilolarını takip ediyor ve kişilere göre bireysel beslenme programları oluşturuyormuş.


Şekerleme yapmak yasal
Evet, doğru duydunuz! Japonya'da iş esnasında şekerleme yapmak tamamen yasal. İş akışını ve hızını iyileştirdiğine inandıkları için, iş arasında şekerleme yapmak resmen kişiyi çalışmaya teşvik olarak sayılıyormuş.


Evde ayakkabı ile dolaşmak kabalık!
Japonya'da evin içinde ayakkabı giymek kesinlikle çok büyük bir kabalık olarak sayılıyormuş. Hatta tıpkı bizdeki gibi eve gelen misafire temiz bir terlik bile veriyorlarmış. Bunun nedeninin de Japonların yerde yemek yeme kültüründen kaynaklandığı düşünülüyor. Aslında gerekçe ne olursa olsun yaşadığın bir alanın hijyenik olmasını istiyorsan dünyanın her yerinde olması gereken şey ayakkabılarını evin dışında bırakmak.

Haberin Devamı


Ölmek için en uygun yer Japonya'da
Bu bilgi ise diğerlerinden oldukça farklı. Japonya'da bir 'intihar ormanı' varmış. Bu orman 'ölmek için mükemmel bir yer' olarak adlandırılıyormuş hatta ormanın adı da, Aokigahara ormanıymış. Ne diyelim hiçbir zaman kimsenin yolu buraya düşmez umarım...


Animasyonda birinci...
Japonya animasyon filmlerinde, televizyon şovlarında dünyadaki animasyon tabanlı eğlencenin yüzde 60'ını oluşturuyor. Japonya'da animasyon o kadar başarılı ki, ülkede neredeyse 130 tane seslendirme okulu varmış ki bu oldukça yüksek bir rakam.


Bonus: Yok artık!
Japonya'nın çok ilginç bir memleket olduğunu ve etik değerlere aşırı derecede önem veren bir millet olduğunu biliyoruz. Öyle ki Japonya'da bir trenin önüne atlayarak intihar ederseniz, ölen kişinin ailesinden yaşanan olaydan dolayı kesinti ücreti alınıyormuş. Muhtemelen bu da intihar eden kişinin o trenin kullanım durumunu etkilemesinden dolayı uygulanıyor olabilir. İlginç doğrusu.

Benzer İçerikler