Geri Dön
Kolombiya hakkında bilinmesi gerekenler

Kolombiya hakkında bilinmesi gerekenler

Kolombiya önemli doğal kaynakları, modern şehirleri ve kültür çeşitliliğiyle herkesin görmek istediği ülkelerden bir tanesi. Peki birçok çeşitliliğe ev sahipliği yapan Kolombiya'nın ilginç yönleri neler? Kolombiya'ya Molatik oluyoruz.

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Biyoçeşitlilik hat safada!
Kolombiya, kendi büyüklüğünün 10 katı olan Brezilya'dan sonra biyolojik çeşitliliği en fazla olan ikinci ülke olarak biliniyor. Tüm Avrupa ve Kuzey Amerika'nın toplamından daha fazla kuş türü de dahil olmak üzere, dünyadaki bölgelere göre en yüksek biyoçeşitliliğe sahipmiş. Yani Kolombiya'ya gidip daha önce hiç görmediğiniz bir canlı çeşidi görmeniz mümkün.

Tek ülke!
Kolombiya, Güney Amerika'da hem Pasifik Okyanusu hem de Karayip Denizi'ne kıyısı olan tek ülkeymiş, aşırı güzel bir konum yani...


Milli marş zorunluluğu...
Kolombiya'da daha önce herhangi bir ülkede duymadığım bir uygulama var. Her gün sabah 6 ve akşam 6 da devletin radyo ve televizyonlarında milli marşlarının yayınlanması zorunluluğu varmış. Her gün iki öğün milli marş okuyorlarmış. Milli duyguları diri tutuyorlar anlayacağınız...

Haberin Devamı


Dünyanın en mutlu ülkelerinden biri
Kolombiya sıklıkla dünyanın en mutlu ülkelerinden biri olarak seçiliyormuş. 2013 ve 2014 yılında 'Kolombiya Mutluluk ve Umut Barometresi Vakfı'nın araştırmasına göre 'Dünyanın 1 numaralı en mutlu ülkesi' unvanına sahip olmuş.


Kolombiya çiçek ihracatında 2. Sırada
Birçok şey gibi çiçek ihracatında da Kolombiya hatırı sayılır bir öneme sahip. Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri Kolombiya'dan her yıl 4 milyar gül sipariş ediyormuş ve bunların çoğunun sevgililer günü etkinlikleri için olduğu biliniyor. Kolombiya gülün yanı sıra 4 bin orkide çeşidine de ev sahipliği yapıyormuş.


Tatiller ülkesi Kolombiya
Kolombiya tatilleriyle meşhur, yılda 18 resmi tatil yapan bir ülkeymiş. Kolombiya'da hükümet onaylı ayrı ayrı 18 resmi tatil varmış. Her bir resmi günün beraberinde kaç günü tatil olarak getirdiği ise meçhul.


Tejo Kolombiya'nın ulusal sporu
Kolombiyalı erkeklerin popüler bir eğlencesi de mevcut. Dünya genelinde eşine çok sık rastlanmayan bir oyun çeşidi olan 'Tejo' çoğu Kolombiyalı erkeğin favori oyunuymuş bir çeşit geleneksel fırlatma oyunu.

Benzer İçerikler