Geri Dön
Kraliçe II. Elizabeth Buckingham Sarayı'ndan neden ayrıldı?

Kraliçe II. Elizabeth Buckingham Sarayı'ndan neden ayrıldı?

İngiltere Kraliçesi, Kraliçe II. Elizabeth kısa bir süre önce Kovid-19'u atlattı. Sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği günleri geride bırakan Kraliçe yeni bir karar aldı. Pandemide psikolojik olarak yorgun düşen ve eşini kaybeden Kraliçe artık Buckingham Sarayı'nda değil de sık sık ziyaret ettikleri Windsor Kalesi'nde yaşayacak.

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Eşine daha yakın olmak istiyor olabilir
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in artık Buckingham Sarayı'nda yaşamayacağı açıklandı. 95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, 9 Nisan 2021'de 99 yaşındaki eşi Prens Philip'i kaybetmişti. Bu kaybın ardından Kraliçe, eşiyle sık sık vakit geçirdikleri Windsor Kalesi'nin kendisine iyi geleceğini düşünmüş muhtemelen. Ayrıca Windsor Kalesi'nin bulunduğu bölgede Kraliçe'nin dinlenebilmesi için oldukça uygun.

Windsor Kalesi'ni yakından tanıyalım
Peki Windsor Kalesi hakkında ne biliyoruz? Windsor Sarayı olarak da anılan kale, Berkshire Kontluğu'nda bulunuyor. Windsor Kalesi; Buckingham Sarayı ve Edinburgh'daki Holyrood Sarayı ile birlikte Britanya monarşisinin resmi ana konutlarından biri. Zaten Kraliçe Elizabeth ve Kraliyet ailesi özellikle haftasonlarında sık sık bu saraya giderek vakit geçiriyordu dolayısıyla değişen bir şey olmayacak.

Haberin Devamı

Buckingham Sarayı tadilata girecek
Kraliçe'nin taşınmasının resmi sebebi Buckingham Sarayı'nın tadilata girecek olması olarak gösteriliyor. 1837'den beri monarşinin resmi yerleşim konutu olan Buckingham Sarayı 369 milyon sterlinlik 10 yıl sürecek bir yenileme sürecine giriyor dolayısıyla saray tadilat aşamasındayken Kraliçe'nin burada rahat edemeyeceği düşünülmüş olabilir. 10 yıl çok uzun ya...

Halk saraya erişebilecek
Kraliçe'nin inzivaya çekilmesiyle Buckingham Sarayı ve diğer Kraliyet mülklerinin halkın erişimine açılacağı da verilen bilgiler arasında. Halk kısa bir süre sonra Kraliyet'e ait olan mülklerin izin verilen kadarına erişebilecek.

Kraliçe II. Elizabeth de evden çalışacak
Kraliçe'nin şehrin karmaşasının dışına taşınması elbette görevlerini yerine getirmesine engel değil. Kraliçe Elizabeth de dünyanın büyük bir çoğunluğu gibi evden, uzaktan çalışarak görevlerini yerine getirecek. İşlerinin büyük bir çoğunluğunu uzaktan halledecek olan Kraliçe elbette gerektiği zaman fiziksel etkinliklere de katılacak. Özellikle Kraliçe'nin doğum günü olan 2 Haziran'da kıdemli aile üyeleriyle bir araya gelmesi ve yine halkın karşısına geçmesi bekleniyor.

Benzer İçerikler