Geri Dön
Kraliçe II. Elizabeth'in platin jübilesi ne anlama geliyor?

Kraliçe II. Elizabeth'in platin jübilesi ne anlama geliyor?

İngiltere Kraliçesi Kraliçe II. Elizabeth geçtiğimiz günlerde 'Platin Jübile' adı verilen bir kutlamayla tahttaki 70'inci yılını kutladı. İngiliz hükümdarlık tarihinde ilk kez 'platin jübile' yapan hükümdar olan Kraliçe Elizabeth'in bu durumu ne anlama geliyor?

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

70 koca yıl!
Kraliçe II. Elizabeth, babası George VI'nın ölümünün ardından 25 yaşında 6 Şubat 1952'de tahta çıktı ve o günden bugüne dek tam 70 yıl geçti. 70 yıl boyunca sayısız başbakana danışmanlık yaptı ve sayısız önemli siyasi meselelerde yer aldı.


Aslında Şubat ayında kutlanacaktı
Kraliçe Elizabeth'in Platin Jübile kutlamaları normal şartlarda 70 sene önce tahta çıktığı ay, Şubat ayında olacaktı ancak mevsim şartları gereği kutlamaların Haziran ayının ilk haftalarında yapılmasına karar verilmişti öyle de oldu...


İşaret ışığı her şeyi başlattı
Bir zamanlar iletişim aracı olarak kullanılan işaret ışığı şimdi kasabalar, sınırlar, ülkeler ve kıtalar arasında bir birliğin sembolü haline geldi ve genellikle herhangi bir açık hava toplantısı veya kutlaması için merkezi odak noktası haline geldi. Birleşik Krallık'ın Kraliyet jübilelerini, düğünlerini ve taç giyme törenlerini işaret ışıklarıyla kutlama geleneği, 'platin jübile' için de değişmedi. İşaret ışığıyla birlikte tören başladı.

Haberin Devamı

Balkon selamlaması
Kraliçe’nin 'platin jübile' etkinliği için bir araya gelen kraliyet üyeleri, onları bekleyen kalabalığı selamladı. Ardından kutlamalar başladı...

Monarşi tarihinde henüz bir başka benzeri olmayan kutlamalar sayesinde İngiltere'de sadece birkaç gün değil tüm yıl boyunca dönem dönem etkinlikler gerçekleştirilecek. Platin Jübile'nin kutlandığı 2 Haziran Perşembe ile 5 Haziran Pazar günleri arasında ise İngiltere'de dört günlük bir tatil ilan edildi. Geçtiğimiz dört gün boyunca halka açık birçok etkinlik düzenlendi. 1200'den fazla subay ve asker, yüzlerce ordu müzisyeni ve yaklaşık 240 at ile birlikte At Muhafızları Geçit Töreni'nde askeri bir gösteri sergilendi.

Benzer İçerikler