Geri Dön
Nijerya hakkında bilinmesi gerekenler

Nijerya hakkında bilinmesi gerekenler

Afrika'nın en kalabalık ülkesi ve 213 milyondan fazla insana ev sahipliği yapan dünyanın en kalabalık yedinci ülkesi olan Nijerya hakkında ilginç bilgilere Molatik oluyoruz.

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Nollywood, Hollywood'dan daha büyüktür
Nollywood veya Nijerya film endüstrisi, ürettikleriyle Hollywood film endüstrisinden daha büyükmüş. Her hafta 200'e yakın filmin üretildiği Nijerya, Hindistan'dan sonra ikinci sırada yer alıyormuş.


Sakın gözlerinin içine bakma!
Bir kişinin gözlerinin içine doğrudan genelde o kişinin anlattığı şeye duyulan saygıyı ifade eder. Ancak, Nijerya'da veya Afrika'nın başka yerlerindeyseniz, birinin gözlerinin içine doğrudan bakmanın onların gelenekleri olmadığını unutmamalısınız. Özellikle genç bir kişi çok daha yaşlı bir kişiyle karşı karşıya kalır ve konuşurken gözlerinin içine içine bakarsa bu durum bir saldırı olarak yorumlanır. Aman dikkat!


En özel kelebeklere sahiptir
Nijerya canlı çeşitliliği olarak oldukça geniş bir ülkedir. Görmekten keyif alacağınız canlıların başında kelebekler gelir ve şu anda ülkede belgelenmiş tamı tamına binden fazla kelebek türü varmış. Bunun yanında yeni kelebek türleri de keşfedilmeye devam ediyormuş.

Haberin Devamı


250'den fazla etnik grup yaşar
Nijerya, Afrika'nın en çeşitli ülkelerinden biridir. 250'den fazla etnik gruba ev sahipliği yaptığı söylenen Nijerya'da etnik köken, dil, kültür ve din belirgin bir şekilde farklılık gösteriyormuş. Bu grupların en büyüklerinin Hausa-Fulani, Yoruba ve Igbo olduğu söyleniyor. Nijerya'daki etnik çeşitlilik ülkedeki baskın etnik grupların birbirlerine karşı siyasi üstünlük rekabeti başlatması nedeniyle iç çatışmalara da çoğu zaman zemin hazırlamış.


Ülke genelinde 500'den fazla yerli dil konuşuluyor
Nijerya çok kültürlü bir yapıya sahip olduğu için düzenli olarak konuşulan yerli diller açısından da dünyanın en çeşitli ülkelerinden biri olarak görülüyormuş. Uzmanlar Nijerya'da toplamda 500'den fazla farklı dilin konuşulduğunu tahmin ediyor. Her ne kadar ülke genelinde İngilizce resmi dil olarak hizmet etse de, başlıca dillerden bazıları Hausa, Igbo, Yoruba olduğu söyleniyor.


Sosyal medya Nijerya'da çok popüler
Nijerya'da sosyal medya toplam nüfusun yaklaşık yüzde 75'i sosyal medyayı düzenli olarak kullanıyormuş. Nijerya nüfusu için benzersiz olan şey ise nüfusun çoğunluğun bilgisayar veya dizüstü bilgisayar yerine akıllı telefon kullanmasıymış.

Benzer İçerikler