Geri Dön
Portekiz hakkında bilmeniz gerekenler

Portekiz hakkında bilmeniz gerekenler

Bir Avrupa ülkesi olan Portekiz, kültürü mimarisi ile oldukça güzel bir ülke. Peki Portekiz'e dair neler biliyoruz? Bilinmesi gerekenler neler? İşte karşınızda Portekiz ve Portekiz'in bilinmeyenleri...

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Avrupa'nın en eski medeniyeti
Portekiz, 1139 yılında kurulmuş bir ülke.1139 yılından bugüne denk sınırlarını koruduğu için Avrupa’nın en eski ve ilk medeniyeti olarak kabul ediliyormuş.


Çay'la tanışan ilk ülke
Yapılan araştırmalara göre Portekiz çayla tanışan ilk Avrupa ülkesiymiş. 16. yüzyılda çay ile tanışan Portekiz, çeşitli denemeler sonucunda çay üretimine de başlamış. Böylece hem çayı tanıtmış hem de çayın ticaretini yapmış.


Kendine özgü müzik kültürü
Portekiz'in kendine özgü bir müzik türü var. Buna da 'Fado' deniyor. Denizcilik gücünden geldiği düşünülen bu müzik türü denize yelken açanların, ailelerinden ayrılmalarının hüznünü anlattığı için bir fado performansının sonunda alkışlamak doğru değilmiş. Fado türü varlığını öyle güzel kanıtlamış ki 2011 yılında UNESCO tarafından somut olmayan ulusal hazine listesine bile girmiş.

Haberin Devamı


Portekiz'de dinazorlar hala yaşatılıyor
Portekiz'in Setúbal bölgesinde bulunan Cabo Espichel, milyonlarca yıl öncesinde yaşayan dinozorların izlerini görebileceğiniz bir uçurummuş. Buraya gitmek tehlikeli olduğundan izleri görmek pek mümkün değil gibi ancak uzaktan dik yamaçlara baktığınızda dinazorların kalıntılarını görebilirsiniz.


'Nata'sı meşhur
Hamur işini dünyada en iyi yapan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu düşünüyorum. Ancak Portekiz'lilerin de hamur işinde çığır aşan 'Nata'ları oldukça meşhur. Bir kere tadanların kendine hayran bıraktığı hiç yemeyenlerin bile canının çektiği Nata muhteşem bir lezzet.

Benzer İçerikler