Geri Dön
Prens Harry ve Meghan Markle düğünü hakkında bilgiler

Prens Harry ve Meghan Markle düğünü hakkında bilgiler

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin haylaz çocuğu Prens Harry, ABD'li oyuncu Meghan Markle ile dünya evine girmeye hazırlanıyor. Peki Prens Harry ve Meghan Markle'ın düğünü ne zaman yapılacak? Düğüne kimler katılacak? Düğün nerede düzenlenecek? İşte Prens Harry ve Meghan Markle'ın düğünü hakkında son bilgiler...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Takvimler Mayıs'a doğru hızla ilerlerken herkes gözünü 33 yaşındaki Prens Harry ve 36 yaşındaki Meghan Markle'ın mutlu gününe dikmiş durumda. İngiltere'de düzenlenecek olan düğüne 1200'ü halkı temsil eden üyelerden oluşan 2 bin 640 davetli katılacak.

Haberin Devamı

Kensington Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Prens Harry ve Meghan Markle, kutlamaların bir parçası olduklarını hissetmeleri için halk üyelerinin de kraliyet düğününe katılmalarını istiyorlar.

Prens Harry ve Meghan Markle'ın düğün tarihi ne zaman? Çift nerede evlenecek?

Prens Harry ve Meghan Markle, Prens Harry'nin de vaftiz töreninin gerçekleştiği Windsor Sarayı'ndaki St George’s Chapel'de 19 Mayıs 2018 tarihinde dünya evine girecek.

St George’s Chapel, Prens Harry'nin okula gittiği Eton Koleji'ne yürüme mesafesinde yer alıyor.

Davetli listesinde 2 bin 640 kişinin yer almasına karşın St George’s Chapel yalnızca 800 kişiyi ağırlama kapasitesine sahip. Bu sebeple davetli listesindeki herkes Prens Harry ve Meghan Markle'ın bu özel anına canlı şahitlik edemeyecek.

Haberin Devamı

Prens Harry ve Meghan Markle çiftinin nikahını kim kıyacak? Nikah ne zaman başlayacak?

19 Mayıs 2018'de gerçekleştirilecek nikah saat 12:00'da başlayacak ve Windsor Baş Papazı nikah seremonisini yönetecek. Canterbury Başpiskoposluğu, evlilik yemini eden çiftin nikahını kıyacak.

Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, geçtiğimiz günlerde Kraliyet Şapeli'nde Prens Harry, Prens Charles ve Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles'un huzurunda Meghan Markle'ın vaftiz törenini gerçekleştirmişti.

Nikahın ardından saat 13:00'da Prens Harry ve Meghan Markle, halkı selamlamak için organize edilecek düğün konvoyuna katılmak için Windsor Sarayı'ndan ayrılacak.

Windsor Sarayı'nın yer aldığı Törensel Berkshire Kontluğu'na bağlı Windsor kentindeki Castle Hill ve High Street sokaklarından geçerek halkı selamlayacak çift daha sonra Long Walk Caddesi'ni takip ederek Windsor Sarayı'na düğün etkinliği için geri dönecek.

Davetliler, Prens Charles'ın yakın aile üyeleri ve dostlarına özel bir akşam resepsiyonu düzenleyeceği St George’s Hall'da toplanacak.

Meghan Markle'ın gelinliğini kim tasarlayacak?

Birçok ünlü tasarımcı Meghan Markle'ın gelinliğini tasarlamak için sıraya girmiş durumda.

2000 yılından bu yana Kraliçe Elizabeth'in kıyafetlerini tasarlayan Stewart Parvin, Markle'in gelinliğini tasarlaması en muhtemel isim olarak düşünülüyor.

Haberin Devamı

Fakat Türk asıllı tasarımcı Erdem Moralıoğlu da, gelinliği tasarlaması muhtemel kişi olabilir. Meghan Markle, Vanity Fair dergisine Vivienne Westwood'un eski asistanı Erdem Moralıoğlu'nu ''Yıllardır beni giydiren bir tasarımcı'' olarak anlatmıştı.

Tasarım yarışında Ralph & Russo şirketinin sahibi Avustralyalı çift Tamara Ralph ve Michael Russo ve İngiliz moda tasarımcısı Jenny Packham da yer alıyor.

Her ne kadar artık kendisini tasarımcı olarak tanımlamasa da, efsane Spice Girls grubunun üyesi ve İngiliz futbolcu David Beckham'ın eşi Victoria Beckham da ihtimaller arasında.

Bahis şirketi Coral'ın PR müdürü John Hill, Victoria Beckham ve Meghan Markle'ın iyi arkadaşlar olduğunu ve Victoria'nın, Markle için düğün elbisesi tasarlamanın sürpriz olmayabileceğini açıklamıştı.

Prens Harry ve Meghan Markle çiftinin düğününe kimler katılacak?

Prens Harry ve Meghan Markle'ın düğünü herkesin de tahmin edeceği gibi bir yıldızlar geçidine sahne olacak.

Haberin Devamı

ABD başkanı Donald Trump'ın kraliyet düğünü için bir davet alıp almayacağı henüz bilinmiyor. Fakat Prens Harry'nin ABD eski başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama ile yakın arkadaş olduğu biliniyor. Meghan Markle'ın da Trump karşıtı söylemlerini bilmeyen yok.

Prens Harry, geçtiğimiz Noel'in ardından katıldığı BBC Radio 4'teki Today programında, Obama çiftinin düğüne davet edilip edilmeyeceği sorusuna net bir cevap vermemişti.

Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın düğüne davet edilmemesi Birleşik Krallık başbakanı Theresa May ve Beyaz Saray arasında diplomatik bir krize sebep olabilir.

Düğüne davet edilecek diğer isimler ise tenisin yıldızı Serena Williams, Suits dizisi oyuncusu Patrick J Adams, Sarah Rafferty ve Wendell Pierce olacak.

Kraliyet düğünündeki en şık erkeğin Cambridge Dükü Prens William Mountbatten-Windsor olması beklenirken, Prens Harry'nin yiğenleri Prens George ve Prenses Charletto'un da son derece şık kıyafetlerle düğüne katılacakları tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meghan Markle'ın erkek kardeşi Thomas Markle Jr, düğüne davet edilmeyecek.

Halkı temsilen düğüne katılacak 1200 kişi ise bölgesel kraliyet temsilcisi memurları ve Prens Harry ve Meghan Markle'ın kalben yakın hissettiği organizasyon ve hayır derneklerinin temsilcileri olacak.

Ayrıca Windsor kentinde bulunan Royal School ve Windsor Sarayı'nda yer alan St George's School'da eğitim gören 100 öğrenci de kraliyet düğününe katılma şansı elde edecek.

Prens Harry ve Meghan Markle'ın düğün konuşması nasıl olacak? Düğünde hangi müzikler çalınacak?

Meghan Markle bir geleneği bozarak düğün resepsiyonunda kendi konuşmasını kendisi yapacak.

İngiliz pop/rock efsanesi Elton John, düğüne katılmakla kalmayacak ve aynı zamanda canlı müzik performansını sergileyecek. Elton John, düğünde sahne alabilmek için Las Vegas'ta Mayıs ayında düzenleyeceği iki konserini iptal etti.

Prens William ve Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın 2011 yılında Westminster Abbey'de gerçekleşen düğününe katılan Prenses Diana'nın yakın arkadaşları da düğünde yer alacak.

Dağılan Spice Girls grubunun üyesi Melanie Brown da, grubun beş üyesine de davet geldiğini ve Spice Girls'ün düğünde müzik performansı gerçekleştirebileceğine dair bazı imalarda bulundu.

Melanie Brown, ABD'de yayınlanan talk şov The Real'da, kendisine yöneltilen kraliyet düğünü sorusu için ''Evet düğüne katılıyorum. Bunu söylemem gerekiyor muydu bilmiyorum. Evet, Spice Girls grubunun beş üyesi de. Neden bu kadar dürüstüm?'' yanıtını vermişti.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler