Geri Dön
Bir diziyi günlerce konuşmanın manası var mı?

Bir diziyi günlerce konuşmanın manası var mı?

Son zamanlarda sık sık karşılaştığımız bir şey var; diziyi günlerce konuşmak. Peki, bu kadar abartılacak bir durum var mı? Bir diziyi günlerce, haftalarca konuşmanın manası var mı? Molatik olalım bakalım…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Dünya üzerinde her gün, her hafta yeni bir dizi çekiliyor, pandemi döneminde bile. Karşımıza çıkan dizileri izlemeden edemiyoruz. Evde kaldığımız şu günlerde izleme oranı daha da arttı. Güzel olanları da var kötü olanları da. Ayırt etmeden izliyoruz kendilerini.

Haberin Devamı

İzlemek var izlemek var

İzliyoruz evet ancak bir mesele var. İzlenen dizi izlediğimiz andan itibaren bitmiyor bizler için. Dizi biter bitmez sosyal medyada ve çeşitli mecralarda diziye dair yüzlerce içeriğe denk geliyoruz. Tamam insanlar fikir beyan etmek istiyorlar diziye dair. Bu anlaşılabilir bir şey ancak bunu günlerce, haftalarca sürdürmenin bir manası var mı?

Ters tepiyor

Sürekli aynı dizi üzerine yapılan yorumlar, sözler, paylaşımlar insanı ciddi manada irite ediyorlar. Sevdirmek yerine insanda ters etki yaratıyor. Başka konu, mesele yokmuş gibi “O diziyi izledin mi?” diye soruyorlar. Gelen cevap “İzlemedim” olduğu vakit de “İzle izle izle izle” diye gereksiz bir baskı hissedebiliyorsunuz. Bu da insan da izleme isteğinden çok, izlememe isteği uyandırıyor.

Haberin Devamı

İlk örneği değil ki

İzlediğiniz dizi türünün ilk ve son örneği değil. Daha önce buna benzer onlarca dizi/film çekilmiştir. Tamam iyi bir senaryo ve çekim tekniği ile çekilmiş olabilir ama her yerde izlediğinizi söylemenin, gına getirmenin manası yok.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler