Geri Dön
'Friends'te en çok 'Chandler Bing' güldürdü, hayata ilk o veda etti

'Friends'te en çok 'Chandler Bing' güldürdü, hayata ilk o veda etti

Matthew'lüğünü 'Chandler Bing'e dönüştüren Matthew Perry'nin vedasından sonra 'Friends'i bir daha içimiz acımadan izlemek mümkün değil. 90'ların en efsanevi dizilerinden birinin gizli gücü olan 'Chandler Bing'i canlandıran Matthew Perry, 'Friends'in yıldızı, en çok güldüreni ve tam da bu yüzden hayata ilk veda edeni oldu...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Son derece çirkin ergenlik esprilerine artık donuk suratlarla karşılık veriyorsanız muhtemelen 90'larda yaşamışsınız demektir. 90'ların en büyük televizyon fenomenlerinden biri olan ve Türkiye'de o dönemlerde 'Sıkı Dostlar' adıyla yayınlanan 'Friends' dizisi ekrandayken bir lise sınavında "Hocam, veren çıkabiliyor mu?"lar filan dönebiliyordu. Güldürmeyen bu ergenlik esprisinde aslında yer alan 'vermek' fiilindeki kasıt elbette sınav kağıdıydı ve bu esprinin çok daha klaslarını o dönem televizyonda 'Friends'le izleyebiliyorduk. Jennifer Aniston'dan Matthew Perry'ye, her biri ayrı ayrı aşırı komik 6 karakterin bir araya geldiği ve harikalar yarattığı 'Friends' dizisi her ne kadar mütemadiyen bir başka komedi klasiği 'Seinfeld' ile kıyaslansa da sempatikliği ve sıcaklığı sayesinde birçoğumuzun kalbinde bambaşa bir yere sahip. İşte artık o 6 bomba karakterden birine gerçek hayatta veda zamanı geldi. Kabullenmesi zor ama içlerinden en komiği olan 'Chandler Bing'e yani biricik Matthew Perry'mize artık veda etmemiz gerekiyor.

Haberin Devamı

'Friends'in en büyük cevheriydi

Hayatı boyunca türlü rahatsızlıkla boğuşan, bağımlılıklarını çözemeyen hatta 'Friends'in 3 ve 6'ncı sezonlarında tam olarak neler yaptığını, neler düşündüğünü hatırlamadığını yıllar sonra itiraf eden Matthew Perry, geçtiğimiz günlerde henüz 54 yaşında hayatını kaybetti. 'Friends' sonrasında da birçok yapımda karşımıza çıkan ancak elbette 'Chandler Bing' gibi bir efsanenin üzerine çıkmakta zorlanan Perry, Los Angeles'taki evinde ölü bulundu. Hayatının en büyük virajında, henüz gençliğinin baharında bizleri güldüren ve efsanevi bir yapımın belki de en unutulmaz karakteri olan Matthew Perry, 'Sıkı Dostlar'ımız arasında hayata veda eden ilk isim oldu. Şaşırtıcı, üzücü, hatta yıkıcı. Jennifer Aniston'ın "Gidin başımızdan, yasımız büyük" dercesine Instagram hesabını yorumlara kapatmasının da ötesinde 'Friends' en büyük cevherini kaybetti.

Haberin Devamı

Hoşçakal 'Friends'i içimiz acımadan izlemiş olan eski günlerimiz

Bu hayata kaybetmeye geldiğimizi öğrendiğimizde kabullenmemiz zaman alabilir. Bu noktada iyiliklere, güzelliklere, mizaha ve sıcaklığı tutunarak kendimiz için iyi bir şey yapıyoruz ve hayat süremizin uzaması yani pozitif enerjide kalabilmemiz için bize iyi gelen şeylerin peşinden gidiyoruz. Matthew Perry her ne kadar birçok ülkeden milyonlarca hayrana sahip olsa da her iyi komedi mensubu gibi kendine kötü davranan, problemlerini aşmak konusunda yeterince söz dinlemeyen, bağımlılıklarından kopamayan bir aktördü. 54 yaşında veda etmesi de aslında tam da bu noktada hem çok üzücü hem de "Ah be Chandler" dedirten cinsten. 'Friends'in en büyük komedi gücü olan Matthew Perry'nin vedasından sonra ise bazı şeyleri hatırlamamız gerekiyor. O da elbette acı ve mizah arasındaki aşırı ince çizgi ve terzinin kendi söküğünü dikememesi. Birçoğumuzun en çok güldüğü karakter olan 'Chandler Bing', dışardan ne kadar sempatik gözükürse gözüksün içerden bizim hiç bilemeyeceğiz şekilde belki de kendini en çok yıpratandı. 50'li yaşların artık son derece 'genç'leştiği, genç olarak kabul gördüğü bir devirde bu tezatlık ise enteresan bir dengede olduğumuzu hatırlatıyor. Dışardan çok gülen insanların içten içe kendilerini çok yıprattıklarını bir kez daha kanıtlayan Matthew Perry iyi ki hayatlarımızı güzelleştirdi, yüzümüzü güldürdü. 'Friends'te diğer dizilerde olmayan kimya işte belki de en çok onun sıcaklığı ve aslında 'Matthew'lüğünü, gerçekliğini Chandler'a yüklemesi sayesinde. Gerçek olanlar bu yüzden seviliyor, gerçek olanlar bu yüzden unutulmuyor. Bir 'Friends' asla çıkmayacak artık. Bir 'Chandler' yani 'Matthew'ünü Chandler'a taşıyan birileri elbet çıkabilir ama asla Matthew Perry gibisi olamaz, olamayacak. Hoşçakal Chandler, hoşçakal Matthew ve hoşçakal "Bu kez güldürmeyen" 90'ların en komik sitcom'u 'Friends'i içimiz acımadan izlemiş olan eski günlerimiz. Matthew Perry, 'Friends'in yıldızı, en çok güldüreni ve tam da bu yüzden hayata ilk veda edeni oldu. Bu muazzam tezatlık ve dengede daha az gülmeyi ve Perry'nin hayat boyu daha az acı çekmiş olmasını dilerdik elbet, değil mi?

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler