Geri Dön
Exathlon nedir? Acun Ilıcalı'nın açıkladığı Exathlon parkuru nedir?

Exathlon nedir? Acun Ilıcalı'nın açıkladığı Exathlon parkuru nedir?

Exathlon nedir? Exathlon parkuru nasıl? Exathlon ve Survivor arasında ne gibi farklar var? İşte Exathlon hakkında bilmeniz gereken bilgiler...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Exathlon fiziksel güçleri son derece kuvvetli olan sporcu yarışmacılardan oluşan iki takımın spor ve reality mücadelesini konu alan bir yarışma formatıdır. Exathlon yarışmacıları olimpiyat sporcuları, futbolcular ya da spor yeteneği güçlü olan ünlülerden seçiliyor.

Haberin Devamı

Exathlon yarışmacıları nasıl seçiliyor?

Exathlon belli spor ve kondisyon testlerine tabi tutuluyor. Exathlon'da yarışmaya hak kazanan yarışmacılar en yüksek performans seviyesiyle, son derece zorlu parkurlarda mücadele ediyor. Exathlon'da mücadele eden yarışmacılar Exathlon parkurunda yarışırken kendi sportif ve motor becerilerini test ediyor ve Exathlon yarışması boyunca mücadele ruhunu böylece hiç kaybetmiyor.

Exathlon hangi ülkelerde yayınlanıyor?

Exathlon Romanya, Meksika, Brezilya ve Kolombiya'da düzenleniyor. Meksika'da haftanın beş günü yayınlanıyor. Acun Ilıcalı önümüzdeki Temmuz ayı itibariyle ABD'de de Exathlon programı düzenleyeceğini duyurdu. Exathlon ABD'de Florida merkezli Telemundo kanalında haftada beş gün yayında olacak.

Haberin Devamı

2017'de Brezilya'da yayınlanan Exathlon Brasil programında 10'ü ünlü 10'u gönüllü toplamda 20 yarışmacının oluşturduğu 2 takım, Dominik Cumhuriyeti'ndeki zorlu Exathlon parkurlarında kıyasıya mücadele etmişti.

Survivor formatı ilk ne zaman ortaya çıktı?

Exathlon ve Survivor'ın farkı ne?

Exathlon yarışmasındaki parkurlar, Survivor parkurlarına nazaran biraz daha zorlu ve uzun parkurlardan oluşuyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler