Geri Dön
'Flash TV'de Güreş Keyfi' programını unutmak mümkün mü?

'Flash TV'de Güreş Keyfi' programını unutmak mümkün mü?

Türkiye'de Amerikan Güreşi efsanesinin ilk zamanları çok eskilere dayanır. 2003 yılında yayınlanmaya başlayan 'Flash TV'de Güreş Keyfi' adlı program sayesinde tanıştığımız Amerikan Güreşi, daha sonralarda çok başka boyutlara gelse de ilk zamanlardaki samimiyeti hiçbir zaman bulamadık. Yeni nesil Amerikan Güreşi'ni büyüdüğümüz için mi eskisi kadar sevemedik yoksa gerçekten eski eğlencesini mi kaybetti bunu birbirinden ayırmak zor. Peki neydi 2003 yılında başlayan o efsanenin bu kadar sıca

Turcel Orman
Turcel Orman

Programın yayınlandığı zamanlarda muhteşem ötesi spikerlerimiz Nicky Anderson, Jimmy Hamburger ve Mike'ın bizlere yaşattığı 'aşırı geyik program sunma' keyfi bir ilk olarak televizyon tarihine geçti.

Haberin Devamı

Daha önce hiç tanık olmadığımız bir spikerlik şekliydi. Amerikan Güreşi konseptiyle yeni tanışıyor olmamız, güreş müsabakalarının ve güreşçilerin orijinalliği ve bir de üzerine müthiş komik, doğal ve geyik bir spiker ikilisi... Bir programın efsane olması için daha ne gerekebilir?

Spikerlere değinmişken isimlerini anmadan geçemeyiz. Uğur Taşdemir (Jimmy) ve Murat Şen (Nicky), en bomba ikiliydi. Zaten programda da genellikle Jimmy ve Nicky olurdu. Arada bir Mike katılırdı. Birer Amerikalı gibi konuşmaları, güreş arenasında yorumcu olarak bulunan iki spiker sanki gerçekten onlarmış gibi davranmaları, güreşçileri dostları olarak anlatıp yarı Türk yarı Amerikan geleneklerini sentezlemeri unutulur mu?

Haberin Devamı

İkilinin Amerikan Güreşi zamanlarıyla ilgili daha önce verdikleri bir röportaj ve yakın zamana ait bir videoları var. Belli ki programdaki samimiyet temelsiz değil. Yıllara dayanan bir dostluğa sahipler.

Programın bu kadar efsane olmasının bir diğer sebebi de elbette o dönemin güreşçileri. Organizasyonun sahibi efsane Ric Flair, namağlup şampiyon Goldberg, makyaj üstadı Sting, bücür kral Rey Mysterio JR., tüm seksiliğiyle Big Sexy Kevin Nash, korkutucu Undertaker, Hollywood yıldızı Hulk Hogan ve daha adını sayamadığımız niceleri...

İlk defa 2003'te yayınlanmaya başlayan bu efsane, aralıklı olarak 2007 yılına kadar Flash TV'de yayınlandı. Genellikle yaz aylarında gece yarısından sonra başlardı.

Uğur Taşdemir ve Murat Şen ikilisinin ve Güreş Keyfi programının etkileri, o dönem programın hayranı olanlar üzerinde ömürleri boyunca kalacak.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler