Geri Dön
George R.R. Martin neden 'House of the Dragon'a mesafeli?

George R.R. Martin neden 'House of the Dragon'a mesafeli?

'Game of Thrones' dünyasının yeni projesinin adı 'House of the Dragon' büyük bir ilgiyle karşılanmış durumda. Heyecan dorukta. Ancak Game of Thrones serisinin yazarı George R. R. Martin'den enteresan bir açıklama geldi. Peki 71 yaşındaki ABD'li yazar ne dedi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Önceliği kendi kitabındaymış

George R. R. Martin, yeni duyurulan House of the Dragon'a ilişkin şunları söylemiş: "Yeni kitabım bitmeden House of the Dragon için senaryo yazmayacağım..." Yani bu ne demek? ABD'li yazar 'Kış Rüzgârları'nı yazmadan önce 'House of the Dragon' için kalem oynatmayacağını açık açık bizlere duyurmuş. Yani önceliğinin kendi kitabı olduğunu söylemiş.

Ya vuracak masaya yumruğunu...

Hani şu bir türlü bitmeyen, Game of Thrones'çuları çıldırtan kitaptan, ciltlerden bağımsız olarak söylersek kitaplardan bahsediyorum. George R. R. Martin bir erkek. Dolayısıyla yaşı söylenir. Efen'im kendisi şaka maka tam 71 (yazıyla yetmiş bir) yaşında. Bu ne demek? Artık bu seriyi ya kendi elleriyle bitirecek ya da vuracak masaya yumruğunu, "Arkadaş, yok size kitap mitap, ne yaparsanız yapın!"

Mesafe koymaya hakkı yok gibi

'Game of Thrones'un kafadan son 10 yıla damga vurduğu ortada. Popüler kültüre böylesine derin bir iz bırakmış projeler hakkında çekirdek çitleye çitleye yorum yapanı çok olur. Bu gibi durumlarda yazarların 'idealist' takılmalarını fazlasıyla garipsiyorum. Açıkçası 'House of the Dragon'a George R. R. Martin'in hiçbir şekilde mesafeli durmaya hakkı yok. Fazla magazinsel beyanatlar bence bunlar...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler