Geri Dön
Netflix'ten 'Sigmund Freud dizisi' sürprizi

Netflix'ten 'Sigmund Freud dizisi' sürprizi

Netflix dizileri hayatımızın bir parçası haline geldi. Ne ara oldu, biz de kestiremiyoruz. Farkında olmadan bir de bakmışız ki Netflix dizilerinin hayranı olmuşuz. Daha da önemlisi Netflix'le bağı olmayan yabancı dizilerin de Netflix'teki gibi bir sezonuna aynı anda erişmek istiyoruz. E haliyle biz bu kadar onların sistemini kanıksamışken onların da bize sürprizlerle gelmesine şaşırmamalıyız...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Avusturya'dan ilk defa

İşte son haber: Netflix'in ilk orijinal Avusturya dizisi yolda. Hem de öyle büyük bir sürpriz barındırıyor ki şimdiden birçok dizi takipçisi heyecanla diziyi beklemeye başladı bile. Evet, Freud geliyor efen'im Freud! Psikanaliz denilince akla gelen ilk isim Sigmund Freud'u konu alan, Avusturya'nın ilk orijinal Netflix dizisi 'Freud', Almanca olacak.

Seri katilin peşindeler

Ne zaman karşımıza çıkacak henüz tam belli değil ancak çekimler başladı bile. Dizi, 19'uncu yüzyılda Viyana'da geçecek. Bir seri katili bulabilmek için polis müfettişi Kiss ve medyum Fleur Salome ile çalışan genç Sigmund Freud'u konu alacak. Bu ekip çok zeki bir katili bulmak için çalışmalar yürütecek.

Almanca ile barıştıran dizi: 'Dark'

Son dönemde Netflix dizilerinin yükselişte olduğu malum. Bir de üzerine Almanya'nın ilk orijinal Netflix dizisi olan 'Dark' gerçeği var ki zaten izaha bile gerek yok. 'Dark' öylesine başarılı oldu ki Almancaya mesafesi olan dizi izleyicileri bile Dark sayesinde Almanca ile barıştı, "Almanca kaba dil" klişesi tarih oldu.

Netflixten Sigmund Freud dizisi sürprizi

Freud kolyesi bile görebiliriz

Eğer 'Freud' dizisi tutarsa Sigmund Frued gibi dünya tarihine iz bırakan önemli bir nörolog da 2010'lar dünyasında ciddi bir popüler kültür ikonu haline gelecek. Buna da hazırlıklı olmalıyız elbette. Elif Şafak'ın, Mevlana ve Şems'i konu alan 'Aşk' kitabını yazdıktan sonra ve kitap aşırı popüler olduktan sonra yaşananlar malum. Dolayısıyla Freud için de şimdiden uyarı yapmak gerekiyor: Dikkat! Dizi tutarsa Freud kolyesi bile görebiliriz!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler