Geri Dön
Popstar 'Alaturka'sız dönemez mi?

Popstar 'Alaturka'sız dönemez mi?

Son dönemde hakkında bol bol 'Geliyor mu?'lar çıkan Popstar nihayet geri dönüyor. En azından konuşulanlar bu yönde. 15 Şubat'ta ilk eleme tarihinin başlayacağı belirtilen Popstar'ın yayın tarihinin 7 Mart olduğu konuşuluyor. Ve elbette sevinçleri hafif de olsa kursakta bırakan kısım da Popstar'ın dönüşünün 'Alaturka'lı olması...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Neden hayallerimiz kırıldı peki?

Haberin Devamı

Ekranda halihazırda 'O Ses Türkiye' varken Popstar'ın da tıpkı en eski günlerdeki gibi 'Popstar' olarak geri döneceğini düşünmüştük.

Ne kadar da yanılmışız.

Popstar, Alaturka olarak dönüyor; bunda bazı sebepler geliyor akla;

1- Jüri üyeleri arasında Bülent Ersoy olması için.
2- Daha yüksek rating elde edebilmek için.
3- 'Pop' kategorisinde 'O Ses Türkiye' ile kapışamayacağı için.

Belki içlerinden biri, belki de hepsi.

Bir önemi pek de yok.

Jüri üyeleri arasında yine Bülent Ersoy, yine Armağan Çağlayan olacak; konuşulanlar bu yönde. Diğer iki ismin de Can Bonomo ve Deniz Seki olacağı belirtiliyor.

Popstar'ın Popstar Alaturka olarak değil de Popstar olarak dönmesi ve O Ses Türkiye'ye ciddi bir rakip olmasını istemez miydiniz cidden?

Haberin Devamı

Evet seyirci O Ses'i de çok seviyor ama bu müzik yarışmaları formatını başlatan, sevdiren o eski Popstar.

Jüri koltuğunda Deniz Seki ve Armağan Çağlayan olsa da ve bu ikili 15 yıl aradan sonra tekrar bir arada olsa da yine de Alaturka diye spesifik bir tür yerine daha her türden şarkının söylendiği, herkesi kapsayan bir format çok daha rating elde etmez mi?

Bir de zamanında zaten Popstar yeterince Alaturka versiyon yaptı, birinciler çıkardı. Halen daha Alaturka ısrarı yapmak ne kadar mantıklı mı? Popstar Rock ya da Popstar Rap olsaydı da aynı şeyler söz konusu olacaktı; belirli bir türe hitap etmek yerine herkesi hedeflemek bence çok daha doğru bir strateji.

Rating tabii ki önemli ama artık sosyal medya gerçeği var. Ve genele hitap etmeyen sadece belirli bir türle karşımıza çıkan programlar ne yazık ki o kadar da ilgiyle takip edilmiyor, en fazla konuşuluyor o kadar.

Halbuki biz bir hafta Rock, bir hafta Alaturka, sonraki hafta pop söyleyen 06 X'ler, 07'ler, sonra da "Mutlu ol iyi bak kendine"ler görmek istiyoruz.

Herkes gülsün, herkes ortak olsun coşkuya istiyoruz. Çok mu haksızız?


twitter.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler