Geri Dön
Shonda Rhimes dizileri artık Netflix'te

Shonda Rhimes dizileri artık Netflix'te

Yabancı diziler denilince elbette aklımıza ilk olarak gelen Amerikan dizileri. "X'inci sezon Y'inci bölüm" denildiğinde artık şaşırmıyorsak bu elbette Amerikan dizileri sayesinde. Bir bölüm 40 dakika olması, her sezonun maksimum 23-24 bölümden oluşması, eğer sitcom'sa 22 dakikayı aşmaması... Ve her yabancı dizi takip eden kişilerin çok iyi bildiği bir gerçek var, o da Shonda Rhimes...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Adını dünyaya kabul ettirdi

Shonda Rhimes, ABD'nin en ünlü yapımcılarından biri. Aralarında "Grey's Anatomy", "How To Get Away With Murder", "Scandal", "Station 19" ve "For The People" gibi dizilerin olduğu yapımların her birinde Shonda Rhimes'ın parmağı var. Bu dizileri her biri Shonda dizileri. Prodüksiyon şirketinin adı 'Shondaland' olan yapımcı kendisini sadece ABD'ye değil aynı zamanda dünyaya kabul ettirmiş durumda.

Dile kolay...

Artık bir dizinin kıyısında köşesinde Shonda'nın parmağının olup olmadığını anlayabilmek mümkün. Kadın-erkek ilişkilerinden melodrama, baskın kadın karakterlerden "Daha uygun olamazdı" dedirten casting'e yani oyuncu seçimlerine kadar her dizisinde bir Shonda etkisini fark etmek gayet mümkün. Ve Shonda bunu kafadan -dile kolay- 13, 14 yıldır istikrarlı bir şekilde yapıyor...

Önlenemez yükseliş

Gelgelelim, zamana ayak uydurmayan her şey çağın gerisinde kalmaya mahkum. Dijital yayın platformu Netflix'in son yıllardaki muazzam yükselişi ve artık televizyon izleyicisinin yavaş yavaş televizyon izleyicisi olmaktan vazgeçmesi yapımcıları da ciddi yol ayrımlarına sürüklüyor. Shonda Rhimes de enteresan bir karar almış durumda...

Netflix için çekecek

Yıllardır dizilerini ABD'nin en popüler ulusal kanallarından ABC için çeken Shonda Rhimes artık Netflix'e transfer oldu. Yani bundan böyle Shonda Rhimes dizilerini Netflix için çekecek. Shonda Rhimes'ın ilk Netflix yapımında ise Anna Delvey adlı genç bir kadının dolandırıcılık hikâyesi yer alacak, Delvey'in öyküsü gerçek verilere dayanarak anlatılacak.

Eski diziler yine ABC'de

Peki ya eski diziler? Hayır... Final yapma kararı alınan 'Scandal'a zaten veda ediyoruz. "Grey's Anatomy" ve "How To Get Away With Murder" gibi en bomba Shonda dizileri ise ABC kanalında yayınlanmaya devam edecek. Ve evet, reytingleri düşse de, artık hafiften kabak tadı verseler de onlar birer ABC-Shondaland dizisi olarak kalmayı sürdürecek.

Ne anlama geliyor?

Shonda Rhimes'in Netflix'e geçmesi ne anlama geliyor peki? Reytingleri önemseyen, reyting sistemini fazlasıyla iyi kotardığı için "Grey's Anatomy" gibi bir diziyi yıllardır yayınlayabilen, yayınlatabilen Shonda Rhimes artık Netflix gibi daha başka bir yayıncılık anlayışıyla buluşuyor. Shonda risk alıyor, çekinmiyor. Diyeceksiniz "E transfer olmuştur, para nereye o oraya..."

Risk alıyor

Evet, bu da gayet mümkün. Ama Türkiye'de bile ciddi bir takipçisi olan bir kadın her şeyi riske atıp kariyerinde önemli bir kırılma noktasına "Evet" diyor, riski alıyor. Bunu her yapımcı, her kadın, her erkek, her insan yapamaz. Shonda Rhimes dizileri artık Netflix'te. Ve bundan daha da önemlisi Shonda Rhimes'ın sırf böyle bir risk alabilmesi bile aslında ne kadar cesur bir iş kadını olduğunu gösteriyor.

Başarılı olacak

Ve hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki iş hayatında inisiyatif kullanmayan, risk almayan, mevcut pozisyonu korumak dışında en ufak bir hedef belirlemeyen herkes kaybetmeye mahkum. Shonda risk alsa da daha başarılı olacak... Buraya da yazıyoruz!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Shonda Rhimes dizileri artık Netflixte

Shonda Rhimes dizileri artık Netflixte

Shonda Rhimes dizileri artık Netflixte

Shonda Rhimes dizileri artık Netflixte

Shonda Rhimes dizileri artık Netflixte

Shonda Rhimes dizileri artık Netflixte

Benzer İçerikler