Geri Dön
'Ted Lasso' dizisi neden izlenmeli?

'Ted Lasso' dizisi neden izlenmeli?

Son yıllarda birçok dizi ile karşılaştık. Kimi güzel kimi kötü kimi de saçma sapan. Ancak geçtiğimiz ağustos ayında yayınlanan 'Ted Lasso' kısa sürede aralarından sıyrıldı benim için. Oldukça başarılı bir yapım olan 'Ted Lasso' neden izlenmeli? Bir futbol hikâyesi nasıl oldu da kendine çekti? Molatik olduğumuz konu 'Ted Lasso' oldu…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

"Futbol asla sadece futbol değildir" demişti İngiliz yazar Simon Kuper. Kitabı yazarken hangi motiveyle yazdı bilmiyorum ancak 'Ted Lasso’ya çok iyi uyuyor bu söz. Son zamanlarda birçok dizi izledik. Başarılı olanlar da var, vakit israfı olan da. 'Ted Lasso' ise arada hemen sıyrılabilen bir yapım.

Haberin Devamı

Basit bir futbol hikayesi mi?

Ted Lasso’nun hikayesi nedir? Amerikan futbolu koçu olan Ted Lasso, İngiltere’den teklif alır. AFC Richmond takımının başına geçer ve olaylar gelişir. Geldiğinden itibaren yaşadığı ve yaşattıklarıyla sıcak bir hikayeye sahip. Sahanın içindekilerden çok dışındakilerle ilgileniyor dizi. Basit bir futbol hikayesinden çok insani bir dizi.

Yıllar önce ülkemizde Beyaz Gölge isimli diziyi anımsattı bana. Belki de ondan esinlenmişlerdir. Jason Sudeikis’in jest ve mimikleri ile etrafında gelişen olaylara bakış açısı bizleri etkiliyor. Diğer karakter seçimleri de oldukça başarılı. Her oyuncu sanki o rol için biçilmiş kaftan olarak ortaya çıkmışlar.

Neden duyulmadı?

30 dakikalık bölümlerden oluşan Ted Lasso’nun şimdiye kadar ülkemizde duyulmaması şaşırtıcı değil. Çünkü büyük dijital platformlar yayınlamıyor kendisini. Haliyle çok fazla reklamı da dönmedi. Madem öyle tanıtılmadı ben de bu diziyi tanıtmayı, insanların öğrenmesini görev bildim.

Haberin Devamı

Güzel bir dizi izlemek, psikolojik tahlillerde bulunmak, spordan da bir şeyler görmek istiyorsanız kesinlikle 'Ted Lasso' sizin için çekilmiş bir dizi. Diziyi bana öneren Cem Tümdağ’a da teşekkür ediyorum.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler