Geri Dön
The Crown dizisindeki yeni Elizabeth: Olivia Colman

The Crown dizisindeki yeni Elizabeth: Olivia Colman

Kraliyet Ailesini anlatan The Crown dizisi, Türkiye'de de merakla takip ediliyor. İkinci sezon bölümlerini 8 Aralık'ta izlemeye başlayacağız. Ama şimdiden üçüncü ve dördüncü sezonu konuşulmaya başladı bile! Netflix'ten yapılan açıklamaya göre, dizinin ilerleyen sezonlarında yaşlanan Kraliçe Elizabeth'i Olivia Colman canlandıracak.

Rüya Salik
Rüya Salik

Türkiye'de de merakla takip edilen 'The Crown' dizisinin üçüncü ve dördüncü sezonunda Kraliçe Elizabeth rolünü Olivia Colman canlandıracak.

Haberin Devamı

İlk iki sezonda Kraliçe Elizabeth'in gençlik yıllarını ve tahta çıktığı ilk dönemlerini Claire Foy canlandırmış ve oyunculuğuyla Golden Globe kazanmış, Emmy'ye ise aday olmuştu. Yapımcı Peter Morgan, Kraliçe Elizabeth'in yaşlılık dönemlerinde Claire Foy ile değil, bir başkasıyla çalışılacağını başından beri söylüyordu. Bunun sebebini ise şu sözlerle anlatıyordu: "Herhangi birine orta yaş rolü veremezsiniz. Herkes rolüne kendi yaşını yansıtır. 50 yaşındayken hissettiklerimiz, 30'lu yaşlarda hissettiklerimizden farklıdır."

Aslında yaşlandırma yöntemiyle Claire Foy rolünü canlandırmaya devam edebilirdi. Aldığı ödüllere bakılacak olursa son derece başarılıydı. Ancak yapımcı sözünden dönmedi ve o an geldi: Yeni Elizabeth'imiz Olivia Colman oldu.

Haberin Devamı

İkinci sezonu 8 Aralık'ta yayınlanmaya başlayacak olan The Crown'da son kez ve doya doya Claire Foy'u seyredelim en iyisi. Zaten artık Elizabeth'ten ziyade 1960'lı 'devrim' yıllarına ve Prens Philip'e odaklanılacak. İkinci sezonda diziye katılan isimler arasında Matthew Goode ve Antony Armstrong-Jones'un da bulunduğunu hatırlatalım. Michael C. Hall ise John F. Kennedy'yi canlandıracak.

İKİNCİ SEZON FRAGMANI

Netflix orijinal yapımı dizide II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkası anlatılıyor. Yönetmenliğini Stephen Daldry’ın (Billy Elliot, The Hours) yaptığı dizinin senaryosu ödüllü sahne oyunu The Audience’ı da kaleme alan senarist Peter Morgan’a (The Queen, Frost/Nixon) ait. Dizinin yapımcılığını ise Andy Harries (The Queen) üstleniyor.

Kendi kumandasındaki ordunun Mısır'da illegal bir savaşa girmesi ile başlayıp, 3. Başbakan Harold Macmillan'ın büyük bir skandalla tahtan indirilmesiyle sonlanan dönemi konu alan ikinci sezon, 1960’lardaki devrimci döneminin kapılarını aralanıyor.

The Crown’da 20. yüzyılın ikinci yarısını şekillendiren önemli olayların ardındaki kişisel entrikalar, aşklar ve siyasi çekişmeler ortaya koyuluyor.

Benzer İçerikler