Geri Dön
Bomba seslerini oyuna dönüştüren baba: Hayat gerçekten güzeldir!

Bomba seslerini oyuna dönüştüren baba: Hayat gerçekten güzeldir!

Suriyeli bir baba ile kızının, bomba seslerini oyuna dönüştürdükleri videoya Molatik olmamak elde değil... Akıllara gelen film belli: Hayat Güzeldir! Peki gerçekten hayat güzel mi? Büyük acılar içinde mutluluk yakalanabilir mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Sosyal medyayı salladı

Sosyal medyada bir video dönüyor. Video Suriyeli bir baba ile kızı var. Sosyal medyada dönen iddialara göre küçük kızın adı Selva. Babanın adı Abdullah.

Aile, sınır kasabası Sarmada'ya sığınmış. Baba, kızının uçak ve bomba seslerinden korkmaması için kızına yaşananların bir oyunun parçası olduğunu söylemiş.

'Hayat Güzeldir' filmi gibi

Videoyu izlerken bir bomba sesi duyuyorsunuz. Ve hemen ardından baba ile kızın bu saldırı sesi sonrasında 'oyunun devam etmesi' için güldüklerine şahit oluyorsunuz. Yaşanan bu 'savaş oyunu' elbette akıllara Roberto Benigni'ye Oscar kazandıran 'Hayat Güzeldir' filmini getiriyor. Filmde, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi kamplarına götürülen Yahudi bir baba, küçük oğluna kamptaki her şeyin bir oyun olduğunu anlatıyordu. En büyük trajedinin ortasında gülebilmenin mümkünlüğünü sorguluyordu film. İki göz iki çeşme izlemiştik filmi.

Acıların gerekliliği

Suriyeli Selva ve babasının videosu da en az 'Hayat Güzeldir' filmi kadar etkileyici. Bomba seslerini oyuna dönüştürmek. Biz güvenli evlerimizde yaşarken istediğimiz kadar empati kuralım, eksik kalıyor. Yeterince anlayamıyoruz. Acıklı geliyor. Ama o güvensizlikte tutunabilecek tek dal sevdiklerimiz. Hayat gerçekten güzel. Acılarla, zorluklarla güzel hem de. Acılar ve zorluklar olmalı ki hayatın kıymetini anlayalım.

Güzelliği görmek için şart!

Acı şeyler olmalı ki pozitiflikleri görebilelim. Bir ağaç düşünün. Yanında plastik poşetler olsun. Hemen dikkatimizi çeker o poşetler. Kaldırmak isteriz. Fakat sadece bir orman düşünün. Tek bir ağacın değerini bile bilmeyiz, çoğul bakarız çünkü. Bazen plastik poşetin varlığı, tek bir ağacın kıymetini bilmemiz için yeterli. Hayat da en çok bomba seslerinin duyulduğu bir mekanda değerli, kıymetli ve güzel. Selva ve babasının çektiği oyun videosu aslında bize tek bir anın bile ne kadar kıymetli olduğunun kanıtı. Hayat güzel. Ve bazen bu güzelliği fark etmek için zorluklardan geçmemiz gerekiyor. Hayat eksi ve artıların muhteşem uyumu çünkü!

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler