Geri Dön
Dikkat! Narsist çıkabilir!

Dikkat! Narsist çıkabilir!

Hepimiz hayatımız boyunca mutlaka narsist kişilikler ile aynı ortamı paylaşmak durumunda kalmışızdır. Günümüzde sosyal medya kullanımının artışı ile birlikte narsist kişiler çoğalmakta...

Zeren Çobanoğlu
Zeren Çobanoğlu

Narsizm, kişinin kendine sınırlar ötesi bir hayranlık duyması ve hatta kendine tapmasıdır. Narsistler, eleştiriye kapalıdır ve kendilerinin mükemmel oldukları düşüncesindedirler. Narsizm kişilik tipi değil, kişilik bozukluğudur. Bu anlamda narsist kişilerle aynı ortamı paylaşmak tam bir felakettir.

Haberin Devamı

En büyük sorun, narsist kişilerin eline, başka insanları etkileyebilecek güç verilmesidir. Bu profilde kişilerin yönettikleri insanlar üzerinde psikolojik şiddet uygulaması kaçınılmazdır.

"Tüm erkekler bana aşık" diyen kadınlar...

Narsist kişilik bozukluğuna sahip bireyler; kendi gerçekleştiremedikleri hayallerini, çocukları üzerinde uygulamak isteyeceklerdir. Örneğin; çevremizde mutlaka doktor olmak isteyip olamayan ve bu hayalini çocuğa dayatarak gerçekleştirip bununla fazlaca övünen babalar, evlendikleri erkeğin maddi durumu çok iyi olmamasına karşın, kız çocuklarını fazla zengin kişilerle evlendirmek isteyen ve bu gerçekleşince de toplum önünde övünen anneler bu durumu yansıtan örneklerdir.

Haberin Devamı

Feminen özelliklerini ön plana çıkartıp erkeklerin ilgisini çekmeye çalışan ve ardından "Tüm erkekler bana aşık ama ben hiç birini istemiyorum" beyanında bulunan pek çok kadınla karşılaşıyoruz. Fotoğraflarını, çeşitli araçlarla güzelleştirerek sosyal medya da paylaşıp gelen iltifatlarla egolarını tatmin eden bu zavallı profil, gün geçtikçe daha fazla ilgi görmek adına pek çok manipülasyona başvurmaktadır.

Eleştiriye tahammülleri yok

Eleştirildikleri noktada eleştiriyi asla kabul etmeden direkt karşı saldırıya geçen, dikkati kendi üzerinden çekerek karşı tarafa yansıtan kişi tamamen narsist kişilik özelliğine sahiptir. Eğer sosyal medya profilinde sürekli olarak kendi şuh pozlarını paylaşan, ufak da olsa aksi bir düşünceyi savunduğunuz noktada aşırı tepki ile karşılaştığınız, hayatta hiçbir sorun yaşamadığını ve her konuda çok mutlu olduğunu iddia eden, yaptığı hata alenen ortada olsa dahi bunu asla kabullenmeyen, sizi sürekli olarak eleştiren ve demotive edici sözler sarf eden kişiler varsa çevrenizde dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Unutmayalım ki her birimiz, bir bütünün parçalarıyız. Kendilerini o bütün içerisinde parlayan bir parça olarak gören narsistleri kendi hayal dünyaları ile baş başa bırakıp birlik içerisinde yaşamak dileğiyle...

Benzer İçerikler