Geri Dön
Güzellik sektöründe etnik ayrımcılık mı yapılıyor?

Güzellik sektöründe etnik ayrımcılık mı yapılıyor?

Güzellik ile ilgili püf noktaları, YouTube kanalı üzerinden paylaşan YouTuber Jackie Aina, güzellik sektöründe cilt rengi sebebiyle yapılan ayrımcılığa dikkat çekti.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Dikkatinizi çekiyor mu bilmiyorum ama güzellik ürünleri reklamlarında oynayan oyuncuların birçoğunun ciltleri aşırı beyaz ve kusursuz. Birçok kişinin reklamdaki ürünü dahi kullansa ulaşamayacağı cilt rengi, bazı insanlarda takıntıya sebep olabiliyor.

Piyasada da genel olarak beyaz cilt rengini hedef alan ürünler bulunuyor.

YouTube kanalında 2 milyon takipçisi olan güzellik vloggerı Jackie Aine de böyle düşünüyor olacak ki yayınladığı son videoda, güzellik sektöründe yapılan cilt rengi ayrımına dikkat çekiyor. Jackie Aine, güzellik sektöründe esmer olmanın zorluklarından bahsediyor.

Jackie, 13 dakikalık videosunda, bazı markaların ve ürünlerin koyu tenli kadın ve erkekleri yok saydığından ve ürünlerin sunduğu renk tonlarındaki eksiklikten bahsediyor. Örneğin markalar bej renginin 20 tonunu üretebilirken daha koyu renklerden yalnızca 2 seçenek sunuyor.

YouTube'da 10 yıldır güzellik tüyoları ile ilgili videolar yayınlayan Jackie'nin hedef kitlesi genellikle koyu ten rengine sahip kadınlar.

Jackie, güzellik ürünleri üreten markaların koyu tenli kadınları hiçe saydığını ve onlar için yeterli ürün üretmediğini, üretseler dahi bu ürünleri siyahi güzellik YouTuber'larına gördermediklerini söylüyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler