Geri Dön
Matild Manukyan kimdir?

Matild Manukyan kimdir?

Bir döneme damga vuran Matild Manukyan'ın adını birçoğumuz duymuşuzdur. Peki Manukyan hakkında ne biliyoruz? Matild Manukyan kimdir? İşte Manukyan hakkında bilmeniz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Matild Manukyan kimdir?

Manukyan olarak tanıdığımız Matild Manukyan'ın gerçek adı Eveline Matild Chah Muradyan. Babası Ermeni tenor Armenak Chah Muradyan, annesi İsviçreli balerin Salle Marguerite. 1914'te doğan Manukyan'ın ailesi 1913'te Fransa'ya göç etti. Manukyan bir Türk Ermenisi. Vergi rekortmeni olan Manukyan'ın tüm Türkiye tarafından tanınmasının sebebi ise, genelev patroniçesi olması.

Manukyan gençliği

Aristokrat bir aileden gelen Matild Manukyan, Notre Dame de Sion mezunu. Bu okuldan mezun olduktan sonra iş hayatına atılan Manukyan, ilk olarak terzilikle uğraştı. Dropier Gabriel ile 11 yıl evli kaldı. Manukyan, daha çok para kazanabilmek için sosyete terziliğine soyundu.

Manukyan hayatı

Manukyan'ın genelev işletmeciliği ise; İstanbul Karaköy'de babasına ait binaların kirasını ödeyemeyen genelev işletmelerinden birine ortak olmasıyla başladı. İşletmesinden sorumlu olduğu genelev sayısı zaman içerisinde 37'yi buldu.

Manukyan mal varlığı

Genelevlerden kazandığı parayı gayrimenkule dönüştüren Manukyan, ailesinden kalan gayrimenkul sayısını da artırdı. Manukyan tam 6 defa vergi rekortmeni oldu. Tek varisi ABD'de yaşayan oğlu yani Kerope Çilingir. Manukyan'ın mal varlığı ise şöyledir: 500 daire, 50 dükkan, 4 han, 4 yazlık, 220 ticari taksi plakası, 37 genelev, 2 fabrika ve çok sayıda otomobil. Manukyan, 17 Şubat 2001 tarihinde hayatını kaybetti.

Manukyan neden gündemde?

Matild Manukyan geçtiğimiz günlerde tekrar haberlere konu oldu. Bunun sebebi ise Manukyan'ın mirası. Genelev gelirleri, 220 ticari taksi, 486 taşınmaz, hisseler, dövizler ve banka hesaplarından oluşan bu dev miras için tam 16 kişi 'ortağız' diyerek dava açtı. Davacılar, 79 yaşındaki tek mirasçı Kerope Çilingir'in Manukyan'ın oğlu olmadığını iddia edip Çilingir'i resmi evrakta sahtecilik yapmakla suçladılar. İddiaya göre nüfus kayıtlarında oynama yaparak kendisini Manukyan’ın tek mirasçısı gibi göstermişti.

Manukyan serveti ve mirası

Son olarak Manukyan’ın mirasçısı olduğunu öne süren Hakan Bağçivan adlı kişi, mezarın açılarak DNA eşleşmesi yapılmasını istedi. Manukyan’ın dev mirasına ortak olmak isteyen 36 davacı; genelev gelirleri, 220 ticari taksi, 486 taşınmaz, banka hesapları, hisseler, dövizler gibi mal varlığının eşit olarak paylaştırılması gerektiğini belirtiyor.

Benzer İçerikler