Geri Dön
Erkekler ne söyler kadınlar ne anlar?

Erkekler ne söyler kadınlar ne anlar?

Başlığı okuyunca hepinizin aklına; Ben Affleck'in başrolde yer aldığı eğlenceli bir "pop-corn" sineması örneği olan "Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar" filmi, Marslı addedilen erkekler ile Venüslü kabul edilen kadınların karmaşık çelişkileri üzerine kurulu komedi filminin geldiğini biliyorum. Film kadar gerçek aslında yazacaklarım. Hepimizin hayatında önemli bir role sahip şüphesiz; kadınlar ve erkekler. Kimi arkadaş olarak hayatımızda kimi sevgili olarak. Ancak ilişkilerde sonuç hep aynı;  her şey güzel giderken bir anda kıskançlıklar, şüphe, aldatılma korkusu ve daha bir çok kargaşa. Peki bu süreçte erkekler ne söylüyor kadınlar ne anlıyor, gelin hep beraber molatik olalım.

CEM ÖZKÖK
CEM ÖZKÖK

Hiç sorunsuz ilişki yaşayanını gördünüz mü? Gördüyseniz emin olun rol yapıyordur. En mutluyu oynayan bile; ''Saat kaç oldu, neredesin?'', ''Neden çevrimiçisin?'', ''O yazan kimdi?'', ''Kiminleydin doğru söyle?'' gibi soruları sorduklarından ya da sorulan taraf olduklarından hiç şüpheniz olmasın. Telefonun başına oturmuş, sizi arayacağını söyleyen erkeğin geri aramasını mı bekliyorsunuz? Ya da kız arkadaşınızın artık sizinle niye uyumadığını anlayamıyor musunuz? Ya da belki ilişkinizde ileri adım atamıyorsunuz. Belki de sadece o kişi size göre değildir. Ya da hepsi tamamen kendi iç dünyamız mı? Sorular sorular… Ah kadınlar ah erkekler! Sorun kimde? Peki ne diyor erkekler, kadınlar ne anlıyor?

Haberin Devamı

"Seni üzmek istemiyorum!"

Erkek ne söyler; "Seni üzmek istemiyorum!"

Demek istediği; Seni asla üzmek istemesem de üzeceğim ve bunun sorumluluğunu da almayacağım. Seni neyin üzdüğünü, neyin sana acı verdiğini anlamıyorum. O yüzden bu davranışlarıma devam edeceğim.

Kadın ne anlar; Beni üzmek istemiyor çünkü beni önemsiyor. Beni üzse de istemeden yapacağı için onu affedeceğim.

Erkek ne söyler; "Sen bana fazlasın!"

Demek istediği; Senin gördüğün ilişki ihtimalini ben göremiyorum. Hayal kurmaktan vazgeç, bana göre fazla iyisin.

Benim anladığım; Özgüven sorunu yaşayan bu tip erkekler daha sonraları kendi dengi biriyle sizi aldatarak çözmeye çalışacaktır, onun yolunu hazırlıyordur. Bu gibi erkekler kendilerine olan güvensizliklerini kıskançlık, aşırı sahiplenme ve kontrol takıntısı ile dışa vururlar.

Haberin Devamı

Kadın ne anlar; ''Ne tatlı adam, kendisini bana yakıştıramıyor. Oysa onu çok seviyorum. Sevgimi gösterebilirsem, kendine inanmasını sağlayabilirim.

Erkek ne söyler; "Seni kimse benim gibi sevemez!

Demek istediği; Sana yaşattıklarımın ve sana verdiklerimin harika şeyler olduğunu düşünecek kadar kendi hayal dünyasında yaşayan biriyim. Aslında verdiğimden daha fazlasını hak etmiyorsun.

Kadın ne anlar; Beni o kadar çok seviyor ki ona minnettar olmalıyım. Tüm hatalarıma ve eksiklerime rağmen beni seviyor. Onu terk edersem, bir daha beni bu kadar sevecek birini bulamam.

"Ben işe yaramaz bir adamım."

Erkek ne söyler; "Ben işe yaramaz bir adamım."

Demek istediği; Benimle beraber olursan yanarsın.

Kadın ne anlar; kendisine haksızlık ediyor. Oysa ben onun ne şahane biri olduğunu ondan daha iyi biliyorum.

Erkek ne söyler; "Keşke daha önce tanışsaydık!"

Demek istediği; daha önce karşılaşmış olsaydık, birlikte olurduk fakat şu anda evliyim/ sevgilim var ve onu terk edecek değilim.

Kadın ne anlar; Benden gerçekten çok etkilendi, benimle birlikte olmayı o da çok istiyor. Onu ne çok sevdiğimi gösterirsem, bana karşı koyamayacaktır; o kadını terk edip bana gelecektir.

Erkek ne söyler; "Sana verecek hiçbir şeyim yok! ''

Haberin Devamı

Demek istediği; Benden bir şey umut etme, senin ihtiyacın olan şey bende yok.

Kadın ne anlar; beni istekleri fazla olan bir kadın olarak görüyor ve onları karşılayamayacağından korkuyor. Ona aslında hiçbir şey istemediğimi göstermeliyim. Elbet bir gün beni tanıdıktan sonra, korkulacak isteklerim olmadığını, küçük şeylerle mutlu olduğumu görecektir.

Erkek ne söyler; "Bende ilişki korkusu var. Ne zaman işler ciddileşse kaçarım!"

Demek istediği; ben ilişki adamı değilim. Gezelim tozalım, eğlenelim. Seni seviyorum ama bir ilişki isteyecek kadar değil.

Kadın ne anlar; böyle konuşmasının nedeni, bu kez farklı hissetmesi. Ben diğerlerinden farklıyım, ağırdan almamı istiyor.

Erkek ne söyler; "Arkadaş olarak kalalım!"

Demek istediği; Aslında arkadaş falan olmak istemiyorum ama peşimi başka türlü bırakmayacaksın, ilişki hakkında konuşup duracaksın. En azından aramızda bir şeyler yaşanırsa pişman olmayız.

Kadın ne anlar; beni gerçekten seviyor, önemsiyor ve hayatımda kalmak istiyor. Arkadaş olarak devam ettiğimiz zaman, ilişki baskısı olmadan birlikte ne kadar iyi bir çift olduğumuzu görecektir.

Haberin Devamı

Erkek ne söyler; "Duygularını gösteren biri değilim."

Demek istediği; şefkat, aşk, sempati hiçbir şey hissetmiyorum.

Kadın ne anlar; tabii ki duyguları var. Mutlaka geçmişte acı deneyimler yaşamış ve incinmiş. Yanında olmama ve anlayışıma ihtiyacı var. Onu sevdiğime ikna olduğu zaman bana karşılık verecektir.

Erkek ne söyler; "İşim bitince ararım."

Demek istediği; çok yoğunum, işim var.

Kadın ne anlar; kesin beni aldatıyor.

Erkek ne söyler; ''Yatakta kahvaltı edelim.''

Demek istediği; hiç halim yok. Tembellik yapalım.

Kadın ne anlar; ne kadar romantik bir adam!

Erkek ne söyler; "Keyfim yok."

Demek istediği; karnım aç.

Kadın ne anlar; artık bana ilgi göstermiyor. Başka bir kadın mı var yoksa? Daha ne yapmalıydım; kendime bakıyorum, kendi gelirim var, onu mutlu etmeye çalışıyorum... Erkek milleti değil mi, hepsi aynı işte. Annemi dinleseydim keşke.

Erkek ne söyler; "Çok yorgunum."

Demek istediği; erkek çok yorgundur sadece.

Haberin Devamı

Kadın ne anlar; sıkıldı kesin benden.

Tanıdık geldi mi?

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber