Geri Dön
Kadınlar neden sevdiği erkeği terk eder?

Kadınlar neden sevdiği erkeği terk eder?

Bilimsel açıklamalara göre giderek daha çok sayıda kadın eşini, sevgilisini ya da erkek arkadaşını terk ediyor. Bir ilişkiyi sonlandıran genellikle kadınmış gibi görünse de aslında kadını buna iten asıl neden erkeğin davranışları oluyor. Terk etmeye karar veren kadın, erkeğinin yaptığı hataları saymaya başladığı zaman uzun listeler çıkar ortaya. Kadınlar erkeğe göre hep daha romantik olur haliyle beklentileri de bir o kadar fazla olur. Kadınlar yanında olmaktan hoşlanan, kendisine acı çektirmeyen ve hep ilk sevdiği insan gibi kalan erkekleri severler. Kadınlar daha romantik ve daha sabırlıdır.  Bir gün erkeğinin değişeceğine inanırlar. Ve sonunda ne mi olur? Gelin hep beraber Molatik olalım.

CEM ÖZKÖK
CEM ÖZKÖK

Attila İlhan şiiri ile başlayalım;

Haberin Devamı

"Ne kadar azdır yaşadığımızdan yaşadığımızı sandığımız
söylediklerimizle değil söylemediklerimizle varız."

Ünlü araştırmacı David de Angelo, 'Giden kadın size bir şey söylemiyorsa, şöyle dediğini farzedebilirsiniz' diyor: 'Onu daha fazla yaralamak istemiyorum. En iyisi sessiz sedasız çekip gideyim. Böylesi daha kolay olacak.'

Yazar Candan Ünal'ın dediği gibi; kadınlar susar, sesini saklar

Yani, bir erkek ilişkiden gideceğini hem belli eder, hem bağıra çağıra anlatır. Şiddete varan gece yarısı kavgalarında, alkol limitini aşmış ve kim bilir hangi hayali aşkı bırakarak gelmenin kızgınlığını çıkarır, saatlerce beklemiş olan kadından. Bu kadar basittir, bakarsın yüzüne ve anlarsın ki, o adamda artık sevgiye dair hiçbir şey kalmamıştır.

Haberin Devamı

Derdini anlatmaya çalışır

Kadınlar böyle gitmez aslında gidemez. Çok uzun emekler verir ilişkisini yürütmek için. Birinin kadını olmayı yüreği, beyni, ruhu o kadar zor kabul etmiştir ki, başka bir adama ait olmayı istemez.

Kadınlar hep derdini anlatmaya çalışır, yardım almayı teklif eder, elinden gelenin fazlasını yapar. Ama sonunda kadınlar da bazen yorulur, pes eder ve gider. Terk etmeye karar veren kadın, erkeğinin yaptığı hataları saymaya başladığı zaman uzun listeler çıkar ortaya.

“Ailesine karşı beni korumuyor, ezilmeme müsaade ediyor.”

“Benimle konuşmuyor, sanki konuşacak hiçbir şeyimiz kalmadı.”

“Benim yaptığım harcamalara çok müdahale ediyor.''

“Benimle vakit geçirmek istemiyor, arkadaşlarını benimle olmaya tercih ediyor.”

Listenin özeti: “İlgisizlik”

Ayrılığa iten sebepler

Yalan söylüyor!

Çok iyi bir adam olabilir ama yalan söylemek sahtekarlıktan başka bir şey değildir.

Bencil!

Bir erkeğin bencil olması onun her şeyden önce kötü bir karakteri olduğu anlamına gelir. Eğer erkek ilişkide sadece kendi ilgi ve ihtiyaçlarına yöneliyorsa, bu sağlıksız bir birlikteliğin işaretidir ve çok uzun sürmeyecektir.

Sürekli çalışıyor!

Hangi kadın hırslı bir adama saygı ve sevgi duymaz ki? Ama bu dürtü ilişkiyi tehlikeye de sokabilir. Kadınlar, sevdikleri adamı görmeyi, onlarla konuşmayı ve vakit geçirmeyi severler. Ona ayırdığınız zaman ilişkideki en büyük lüks olabilir.

Haberin Devamı

Özenli değil!

Bazen kadınlar sadece onları dinlemenizi ister, özenli olmanızı ve hatta daha söylemeden söylemek istediklerini anlamanızı bekler.

Vurdumduymaz!

Hiçbir kadın mülayim ya da tatsız bir adamdan hoşlanmaz. Bir erkek, sevdiği kadına sadece onu sevdiğini söylemekle yetinemez, bunu göstermelidir de. Hatta bu konuda tutkulu olmalıdır.

Ketum!

Bir kadın erkek arkadaşının neler yaptığını ve düşündüğünü bilmek ister. İlişkilerin güven ve iletişime ihtiyacı vardır. Ama erkek her şeyi kendine saklamayı tercih ediyorsa, bu kadının rahatsız ve güvensiz hissetmesine sebep olur ve çok geçmeden uzaklaşır.

Olgun değil!

Kadınlar, çocuksu alışkanlıklarına saplanıp kalmış erkekleri değil, saygı duyacağı erkekleri sever. Kendi kararlarını vermek yerine, sürekli arkadaşlarının ya da ailesinin etkisinde kalan bir erkek yeterince olgunlaşmamış demektir.

Bunlar bir kadının beraber olduğu erkeği sevmesine rağmen ayrılmasına sebep olabilecek unsurlar olsa da her kadın ilişkilerdeki krizlere aynı tepkileri vermeyebilir. Bazıları kalmayı tercih eder, bazıları tolerans gösteremez ve gider. Ama erkekler için, sevdiği kadınla arasında bir bölünmeye neden olacak bu durumları baştan önlemek her zaman en iyisidir.

Haberin Devamı

Bu defa erkek nereye tutunacağını bilmiyor, paniğe kapılıyor. Zaman içinde birçok şeyi kabullenen, sineye çeken eşinin şimdi neden gitmeye kalktığını anlayamıyor bir türlü. Sevgisizlik, ilgisizlikle suçlanmasına anlam veremiyor bir türlü. Çünkü daha düz düşünüyor çoğu zaman. Eşini sevmiyor değil, akşam nasılsa eve gelecek diye gün içinde telefon açmaya lüzum görmemiş. Her akşam birlikteler ya, bu sebeple hafta sonlarını eşiyle geçirmese de olur diye düşünmüş.

İşin özü, erkek mutluluğu sürdürmek için sevginin ilgi istediğini, özen beklediğini zaman içinde unutmuş gitmiş. Bu defa erkek, çözüm arayışına giriyor.

Binlerce yıllık insanlık tarihinde sadece son birkaç yüzyıldır boyunlarında olan bukağıların, onların gerçek kaderi olmadığını farkeden kadınlar mızıkmaya başladı. Düşünün bir kez konuştuğumuz diller, gittiğimiz kulüpler, giydiğimiz kıyafetler bile sürekli değişirken kadınlar niye aynı kalsın. ABD' de yaşayan, kitapları ve makaleleriyle kadın-erkek ilişkilerinin karanlık dehlizlerine ışık tutan araştırmacı ve eğitmen David de Angelo, ani kadın terkedişlerinin yüzde 99 oranında şöyle işlediğini söylüyor: Şimdi düşünün. Harika bir kadınla tanıştınız ve harika bir başlangıç yaptınız. Sonra birden kadın size olan ilgisini kaybetmeye başlıyor. Eğer tam bu noktada sizin kadına olan ilginiz artmaya başlarsa, kapı önüne konmaya adaysınız demektir. Durumun farkında bile olsanız; yapacağınız bir şey yok. Çünkü kadın sizi çoktan gözden çıkarmıştır.

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber