Geri Dön
Cecil Otel: Dünyanın en kötü şöhretli oteli

Cecil Otel: Dünyanın en kötü şöhretli oteli

Los Angeles'ta 700 odalı bir otel nasıl oldu da bir suç mekanı haline geldi? Geçirilen tatlı ve sevimli anılarla değil cinayetlerle ve suçlarla anılan Cecil Otel'in kötü şöhreti ise oldukça ilginç detaylara sahip.

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Cecil Hotel’in tarihi 1924 yılına kadar dayanıyor. Amerika’nın giderek büyüdüğü, Los Angeles’ın küçük bir kasabadan kocaman bir dünyaya dönüşeceği 1920’lerde var olan ekonomik ve trustik büyümenin önüne geçilemiyordu. Mevcut otel sayısı ise dönemin ihtiyaçlarını karşılayamadı.  İhtiyaç dolayısıyla inşa edilen otellerden birisi de Cecil Hotel’di. 20 Şubat 1924’te açıldı ve müşterilerine hizmet etmeye başladı.

Haberin Devamı

Suç merkezi haline geldi

Ancak Los Angeles’ın hızlı yükselişi 5 yıl içerisinde çöküntüye uğradı. Büyük Buhran adı verilen büyük ekonomik kriz ABD ekonomisini felç etti, bundan Los Angeles ve Cecil Hotel de etkilendi. Ekonomik buhran insanları o kadar etkiledi ki kimse yarınını düşünemedi. Haliyle otelin müşterileri de artık turistler değil, sokaklarda kalan, yoksul ya da polisten kaçan suçlu insanlardı. İhtişamıyla anılan Cecil Otel artık olaysız bir gün geçirmiyor, polislerin uğrak noktalarından biri oluyordu. Otelin ucuz konaklama imkanı sağlaması da buna zemin hazırlıyordu.  Azıcık para kazanan insanlar sığınmak için burayı tercih ediyorlardı.


Böylece Cecil Hotel bir suç mekanı haline geldi. Birçok suçun merkezi olan Cecil Hotel’de onlarca kriminal olay yaşandı. Onlardan birisi 1964 yılında öldürülen Goldie Osgood’du. Güvercin tutkusu ile tanınan Goldie Osgood’un lakabı da Güvercin Goldie’ydi. Cecil Hotel’de tecavüze uğradı ve bıçaklandı. Aynı zamanda katili, onu soymuştu. Aradan yıllar geçmesine rağmen katil ya da katilleri bulunamadı.

Haberin Devamı

Cinayet işleyip otelde kalıyordu

Bir dönem 'Night Stalker' olarak ünlenen seri katil Richard Ramirez, Los Angeles’ta dehşet saçıyordu. Ramirez cinayetlerine devam ederken bir yandan da Cecil Hotel’de kalıyordu. Çünkü tek dikkat çekmeyeceği yer Cecil Otel’di. Kanlı elbiselerinden de kimse şüphelenmiyordu. Çünkü muhtemelen ya bir kavgaya karışmış olabilirdi ya da ‘diğer otel sakinleri gibi suçlara bulaşmıştır’ diye düşünülmüştü.

Avusturyalı bir seri katil olan Jack Unterweger de kendisini gazeteci ve yazar olarak tanıtarak Cecil Hotel'e girmişti. Unterwager 3 hayat kadının öldürmüştü ve Cecil Hotel’de kalmasının sebebi ise Richard Ramirez’in de burada kalmasıydı.


Cecil Hotel'in kazanında bulundu

Cecil Hotel’in ününe ün (!) katan bir diğer olay ise Elis Lam isimde bir kadının otelde ortadan kaybolmasıydı.  Bipolar bozukluk ve depresyon ile mücadele eden Lam, uzun süredir planladığı gezi rotası Los Angeles’a da uğruyordu. Konaklayacak yer olarak Cecil Hotel’i seçmişti. Her gün ailesini arıyor haber veriyordu ancak bir gün ailesini aramadı…

Haberin Devamı

Ailesi şüphelenerek polise haber verdi. Los Angeles polisi araştırmaya başladı. Ancak ellerinde sadece garip bir asansör videosu vardı. Görüntüde Elisa asansöre biniyor ancak garip hareketleri dikkatlerden kaçmıyordu. Birçok katın düğmesine basmasına rağmen asansörün kapısı kapanmıyordu. Adeta hayalet görmüş gibi gibiydi. Daha sonra Elisa asansörden çıkıyor ve gözden kayboluyordu. Elisa’nın bu korkutucu asansör kayıtları polis tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı ve Youtube’da milyonlarca izlenmişti.

Elisa Lam’ın kaybolmasının üzerinden 2 hafta geçtikten sonra otel müşterileri ve personel suyun tadının ve renginin değiştiğini fark ettiler. Şikayetler üzerine yapılan çalışmalar herkesi şoke etti. 21 yaşındaki Elisa Lam’ın cesedi su tankında, çürümüş şekilde bulundu. Ölüm nedeni hâlâ bulunamadı ancak tanıkların ifadesine göre ruhsal bir buhran geçiren Lam'in burada intihar ettiği düşünülüyor.

Benzer İçerikler